En Sıcak Konular

Saadet'ten 'Erbakan Haftası'

14 Aralık 2011 12:08 tsi
Saadet Partisi, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın ölümünün 1. yıl dönümünde, gelenekselleştirmek üzere ''Erbakan Haftası'' düzenleyecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbakan'ın ''kıymeti bilinmemiş ve büyük ölçüde heba edilmiş büyük bir beyin'' olduğunu belirtti.

Kamalak, şunları söyledi:

''İslam alemi Erbakan hocayı anlamış ve kavramıştı, ama yerli işbirlikçilerle dış çevreler, hocanın yolunu kesmek için çeşitli entrikalara girdiler ve neticede büyük ölçüde de başarılı oldular. Bütünüyle başarılı olmaları mümkün değildi ve olamadılar da zaten.

Netice itibarıyla Erbakan Hakk'ın rahmetine kavuşurken geride şuurlu, inançlı, dinamik bir kadro bıraktı. Bu kadronun önüne de 40 yıldan bu yana çaba sarf ettiği ve netleştirdiği hedefleri koydu. Erbakan, yaşanabilir Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak, İslam Birliğini ve Adil Düzen'i hedefliyordu.

Ortadoğu'da kardeş kardeşi öldürüyor, ölen de öldüren de Müslüman, ama hazin olan durumun her ikisinin elindeki silahların 'ırkçı emperyalistlerin' silahları. İslam ülkelerinde Müslümanların kanı akıyor, emperyalistlerin kasasını dolduruyor.''

''Fikir bizim, uygulama Avrupa'nın''

Kamalak, ABD'nin karşılıksız dolar basarak İslam dünyasını fakirleştirdiğini dile getirerek, Erbakan'ın ''İslam Birliği'' fikrini anımsattı.

Erbakan'ın, kurulacak İslam Birliği ile Müslümanların güvenliğini hem de ekonomik özgürlüğünü sağlamasını hedeflediğini ifade eden Kamalak, ''Sömürü aracı dolar iken şimdi Avro da katıldı'' dedi.

Kamalak, şöyle devam etti:

''Avrupa'nın Avro'ya geçişi, Milli Görüş'ün çırpınışından sonra oldu. Avrupa; 'ABD, sadece Türkiye'yi, İslam alemini değil, bizi de sömürüyor' dedi. Fikir bizim, uygulama Avrupa'nın. Bu anlamda Milli Görüş'ü Hans anladı, ama Hasanlar anlamadı. Üstelik suçlandık bu anlamda, hoca için 'Evet doğru söylemiş olabilir, ama erken konuştu, erken konuştuğu için de başına iş açtı' deniliyor.

Üstelik erken dediklerinde hoca 70 küsur yaşındaydı. Hocanın, 70 küsur yaşında bu ülkeye karşı kendisini borçlu sayan bir lider olarak hayatı pahasına da olsa, siyasi geleceğinin engellenmesini düşünse bile hakikati söylemesi, 'Ey ahali uyanın evde hırsız var' diye bağırması gerekmez miydi? Hoca bunu yaptı.''

''Göstermiş olduğu hedefleri anlatacağız''

Mustafa Kamalak, Erbakan'ın önlerine koyduğu temel hedefleri halka, gençlere anlatabilmek için ''Erbakan Haftası'' düzenleyeceklerini vurgulayarak, ''24 Şubat'tan 2 Mart'a kadar olan süreyi kapsayacaktır. Çeşitli etkinliklerle hocanın dünya görüşünü, insanlık anlayışını, insanlarımıza anlatmaya gayret edeceğiz'' diye konuştu.

Kamalak, hafta kapsamında seminerler, sempozyumlar ve konferanslarla Erbakan'ın, Milli Görüş kadrolarına göstermiş olduğu hedeflerin mümkün olduğunca geniş kesimlere anlatılacağını bildirdi.

Kamalak, ayrıca hazırlanacak bir tırın da Türkiye'yi dolaşacağını, tırın ulaşamayacağı yerlerde de teşkilatların çaba sarf edeceğini kaydetti.

''Tezkere satın almak''

Gündemdeki konulara da değinen Kamalak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün masasında bekleyen bedelli askerlik yasasına şiddetle karşı olduklarını bildirdi.

''Bedelli askerlik demek, bir kısım zengin çocuklarının askerlikten muaf tutulması demektir, bir kısım zengin çocuklarının askerlik yapmadan tezkere satın alması demektir. Bu kabul edilemez bir durumdur'' diyen Kamalak, vatanı savunmak için herkesin en az temel askeri bilgilere sahip olması gerektiğini, bunun yolunun da askerlikten geçtiğini söyledi.

Kamalak, asker fazlası varsa sürenin kısaltılabileceğini kaydetti.

AA

Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs