En Sıcak Konular

Belçika'da katliam: 6 ölü 123 yaralı

14 Aralık 2011 10:50 tsi
Belçika’nın Liege kentinde silahlı bir kişi, kent merkezinde dehşet saçtı. Otobüs durağına el bombaları attıktan sonra çevreye otomatik silahla ateş açan saldırgan, 5 kişiyi öldürdü, 123 kişiyi de yaraladı

Norveç’te Anders Behring Breivik’in, başkent Oslo’da ve Ütoya Adası’nda 77 kişiyi öldürmesinin üzerinden 6 ay bile geçmeden, bu kez de Belçika’dan benzer bir saldırı haberi geldi. Ülkenin doğusundaki Liege kentinde yaşayan 33 yaşındaki Nordine Amrani adlı erkek, kent merkezindeki Saint-Lambert’d Meydanı’nda önce bir otobüs durağına 3 el bombası attı, ardından da çevreye otomatik silahla ateş açtı.

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Yılbaşı alışverişine çıkan kent sakinleriyle dolu meydan, bir anda savaş alanına döndü. 15, 17 yaşlarında 2 liseli ve 75 yaşındaki bir kadını öldüren Amrani, 100’ün üzerinde kişiyi de yaraladıktan sonra intihar etti. Ağır yaralılardan 23 aylık bir bebek ile 20 yaşlarında bir genç de hastanede yaşamını yitirdi. Yaralı sayısının 123 olduğu bildirildi.

SABIKA KAYDI KABARIK

Yetkililer, daha önce ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu yetiştirme ve cinsel taciz suçlarından sabıkası bulunan Amrani’nin, saldırının gerçekleştiği saatlerde polise bir davayla ilgili ifade vermeye çağrıldığını kaydetti.

AYAKLI CEPHANELİK

Öğle saatlerinde evinden minibüsüyle ayrıldığı tespit edilen saldırganın üzerinde ve aracında çok sayıda mühimmat bulunduğu belirtiliyor. Amrani’nin saldırıda bir adet tabanca ve Belçika ordusunda kullanılan yerli yapım FN FAL model bir hafif otomatik silah kullandığı açıklandı.

YILBAŞI ALIŞVERİŞİNDE YAKALANDILAR

Polis yetkilileri, meydandaki dükkânların yılbaşı alışverişine çıkan kent sakinleriyle dolu olduğunu, bu nedenle yaralı sayısının bu kadar yükseldiğini belirtti. Yaralıların birçoğunun sırtlarından ve omuzlarından yaralandıkları kaydedildi. Yaralıların hastanelere sevk edilmesinde güçlük çekilmesi üzerine, komşu Hollanda’dan ambulans istendi.

‘DELİ DEĞİL’

İçişleri Bakanlığı olayın terörist bir saldırı olmadığını vurgularken, savcılık yetkilileri Amrani’nin akli dengesinin bozuk olduğuna yönelik herhangi bir kaydı bulunmadığını ifade etti.

GARİP İDDİA

Pakistan’da yayımlanan Karachi Post Gazetesi saldırının duyulmasının ardından verdiği ilk haberinde, olayın bir namus cinayetinden kaynaklandığını öne sürdü ancak ayrıntı vermedi.

haberturk

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,217 µs