En Sıcak Konular

Medvedev'den uyarı

13 Aralık 2011 20:47 tsi
"Bizim toplumda ciddi ayrışmaları önlemek için yeni kararlar almaya ihtiyacımız var..."

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Gorki'de bulunan devlet rezidansında 4 Aralık parlamento seçimlerinde yüzde 7 ülke barajını geçerek Duma'ya giren siyasi parti liderleri ile bir araya geldi. 21 Aralık'ta yeni parlamentonun göreve başlaması ile ilgili kararı imzaladığını ifade eden Medvedev, liderlerden ekonominin modernizasyonu, refah seviyesinin artırılması ve kriz haline gelmiş sorunların çözümü için çalışmalarda bulunmalarını istedi.

Birleşik Rusya lideri Boris Grizlov, Komünist Parti lideri Genadi Zyuganov, Adaletli Rusya lideri Sergey Mironov ve Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski'nin katıldığı toplantıda konuşan Medvedev, seçimlerde ihlallerle ilgili tüm iddiaların araştırılmasını istediğini kaydetti. Toplam 117 şikayet başvurusu olduğunu hatırlatan Medvedev, "Seçim komisyonları ve mahkemeler tüm şikayetleri dikkatli bir şekilde inceliyor. Gerçek ihlallerin ortaya çıkarılmasını ve adil bir şekilde çözümün bulunmasını istiyoruz" dedi.

Parlamento seçimlerinde yüzde 49,3 oy alarak parlamentoda 238 sandalye kazanan Birleşik Rusya'nın ihlal yaptığı gerekçesi ile on binlerce kişi bir hafta boyunca ülke genelinde gösteri yaptı. Seçimlerin iptal edilmesini isteyen göstericiler, 24 Aralık'ta ikinci gösteri için hazırlıklara başladı.

Kararların tüm siyasi partilerin talepleri dikkate alınarak alınması gerektiğini savunan Medvedev, "Seçim sonuçlarından herkesin memnun olması mümkün değil. Şimdi yeni bir durum oluştu, aksi durumda buna gerek olmazdı." dedi. Medvedev 22 Aralık'ta da parlamentoda ulusa sesleniş konuşması yapacağını kaydetti.

Siyasi yaşama katılım açısından bir kısım kolaylıklar ve düzenlemeler getirilmesinin zorunlu olduğuna değinen Rusya lideri, "Bizim toplumda ciddi ayrışmaları önlemek için yeni kararlar almaya ihtiyacımız var..." uyarısı yaptı.

Yeni parlamentoda Komünist Parti yüzde 19,19 oyla 92 sandalye, Adaletli Rusya yüzde 13,22 oyla 64 sandalye ve Liberal Demokrat Parti de yüzde 11,65 oyla 56 sandalye kazandı. Muhalefet partileri 6. Dönem parlamentoda bir önceki parlamentoya göre 77 koltuk iktidar partisinden kaptı.

(CİHAN)

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs