En Sıcak Konular

Putin'e hakaret içeren yayın yapan gazeteciler işinden oldu

13 Aralık 2011 13:32 tsi
Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant'ın eki Vlast dergisinde Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e hakaret ifadelerinin yazılı olduğu oy pusulalarını yayınlayan üst düzey gazeteciler görevden alındı.

Kommersant Holding'in CEO'su Andrey Galiyev ve Vlast dergisi Genel Yayın Yönetmeni Maksim Kovalski'nin işine son veren yayınevinin sahibi oligark Alişar Usmanov, "Bu materyaller holiganlıkla eş değer" eleştirisi getirdi.Yayınevinin CEO'su Demyan Kudriavtsev de yayından dolayı kendi blogunda özür diledi ve yönetime istifasını sundu. Kommersant'ın iç prosedürü ve Rusya Federasyonu kanunlarının ihlal edildiğini kaydeden Kudriavtsev, "Profesyonel gazetecilikle uyuşmuyor. Yönetim olarak bu şekilde bir yayın dolayısı ile okuyucularımızdan ve ortaklarımızdan özür diliyorum" dedi. Kudriavtsev'in istifasının ise henüz kabul edilmediği kaydedildi.

Vlast'ın 12 Aralık'ta çıkan sayısında 4 Aralık Duma seçimleri ile ilgili bir dizi foto da yer aldı. Özellikle Londra ve yurtdışı sandıklarında kullanılan oylarda seçmenin küfürlü ifadeler yazdığı oy pusulaları makalenin konusu oldu. Seçim ihlalleri ile ilgili değerlendirmelerin ve görgü tanıklarının ifadelerinin yer aldığı derginin genel yayın yönetmen yardımcılığı görevini sürdüren Veronika Kutsillo da yayını savundu. Dergide küfürlü ifade kullanmadıklarını, bunların alıntı olduğunu kaydeden Kutsillo, bunu bir provokasyon olarak değerlendirmenin de yanlış olacağını savundu.

Usmanov Gazeta.ru'ya yaptığı açıklamada Kovalski aleyhine bir dava açılabileceğini de ima etti. Kommersant yayın evi Rusya'nın en büyük ve saygı duyulan bir haber kuruluşu olarak biliniyor. İngiliz Arsenal futbol kulübüne de ortak olan metal devi Usmanov, Kommersant'ı 2006'da satın almıştı.

cihan

Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,873 µs