En Sıcak Konular

'Yüzde 40'la tek başına iktidar'

15 Haziran 2007 11:46 tsi
'Yüzde 40'la tek başına iktidar' 
ABD'de temaslarda bulunan AK Parti milletvekilleri Egemen Bağış, Reha Denemeç ve Mevlüt Çavuşoğlu, Washington'daki temaslarının üçüncü gününde ağırlıklı olarak kongrede görüşmeler yaptı. İşte Amerika'nın Sesi internet sitesinin görüşmelere ilişkin hab

Amerika'nın Sesi internet sitesinde yer alan haberde, milletvekillerinin Ulusal Demokrasi Enstitüsü ve Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda partilerinin yüzde 40 – 42 oranında oy alacağını, tek başlarına iktidar olacaklarını söyledikleri belirtildi.

Amerikanın Sesi'nin konuya ilişkin haberi aynen şöyle:

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nden üç milletvekili: İstanbul’dan Egemen Bağış; Ankara’dan Reha Denemeç ve Antalya’dan Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI) ve Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) tarafından düzenlenen toplantıda, seçimlerle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Parti tarafından yapılan anketlere göre seçim tahminlerini anlatan Ankara Milletvekili Reha Denemeç, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 22 Temmuz’daki seçimlerde yüzde 40 – 42 oranında oy alacağını savundu.

Yüzde 40 civarında oy alacaklarını söyleyen Denemeç, sandalye sayısının barajı kaç partinin aşacağına bağlı olduğunu belirtti.

Reha Denemeç, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve DTP’li bağımsız adayların Meclise girmesinin kesin olduğunu; ancak diğer partilerin Kasım 2002 seçimlerindeki durumda olduklarını belirtti.  “Barajı belki bir parti daha aşar” diyen Denemeç, diğer partilerin sınırda olduklarını söyledi.  Denemeç seçim tarihi yaklaştıkça daha sağlıklı tahmin yapılabileceğini bildirdi.

DTP kökenli bağımsızlardan 20 - 30 milletvekili çıkabileceğini söyleyen Denemeç, bu durumda, iki partili mecliste Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 360 – 370; üç partili mecliste 330 civarında milletvekili çıkarmayı beklediklerini söyledi.

Reha Denemeç, “En az 300 milletvekili; yani koalisyon hükümeti olmayacak; üç parti de olsa, dört parti de olsa...” dedi. Denemeç Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin genel seçimlerden sonra; muhtemelen Ağustos ayında yapılacağını belirtti.  Denemeç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda, üçte iki çoğunluğu sağlayamazlarsa, uzlaşmaya gideceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan İstanbul milletvekili Egemen Bağış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gizli bir gündemi olduğunu iddia edenleri sert bir şekilde eleştirdi. Bağış beş yıldır iktidarda olduklarını, icraatlarını herkesin gördüğünü, buna rağmen gizli gündemleri olduğunu söyleyenleri anlayamadığını kaydetti.  Bağış, darbe söylentileri konusunda, “bunlar eski, karanlık günlerde kaldı” dedi. 

Toplantıyı düzenleyenlerden Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi, Türkiye Programı Direktörü Bülent Alirıza, Türkiye’de yaşanan laiklik tartışması konusunda, zor bir dönemece girildiğini, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yüzde 40 civarında oy almasının Türkiye’de gerginliği daha da arttıracağını düşündüğünü söyledi.

 star



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs