En Sıcak Konular

Camilere hoparlör yasağına Netanyahu'dan destek

12 Aralık 2011 17:47 tsi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkedeki camilerde ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanması önerisine destek verdi.

İsrail Evimiz partisinden milletvekili Anastassia Michaeli’nin gündeme getirdiği ve “Müezzin Yasası” olarak bilinen öneri, temelde İsrail’de bulunan bütün ibadethaneleri kapsıyor. Ancak İsrail’de sadece camilerde hoparlör bulunuyor.

Haaretz gazetesinin haberine göre, partisi Likud’un bakanlarıyla bir araya gelen Başbakan Netanyahu, “Avrupa’dan daha liberal olmamıza gerek yok” diyerek yasaya destek verdi.

Ancak Limor Livnat, Dan Meridor ve Michael Eitan gibi bakanlardan gelen yoğun tepki üzerine Netanyahu, konunun Yasama Komitesi’nde görüşülene kadar rafa kaldırıldığını söyledi.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ YAŞAM KALİTESİ Mİ

Yasayı gündeme getiren Michaeli, her gün yüz binlerce İsraillinin ezan sesinden rahatsız olduğunu belirterek, “Bu teklif din özgürlüğünün yaşam kalitesini düşürmemesi gerektiği anlayışını temel alıyor” demişti.
 
Netanyahu da Likud Partili bakanlara benzer açıklamalar yaptı.

İsrail Başbakanı, “Camilerin gürültüsünden rahatsız olan insanlardan birçok talep aldım. Aynı sorun bütün Avrupa ülkelerinde yaşanıyor ve nasıl başa çıkılması gerektiğini onlar biliyor. Bu olay Belçika’da, Fransa’da meşru. Burada neden olmasın? Avrupa’dan daha liberal olmamıza gerek yok” dedi.

Başbakan Yardımcısı Meridor ise böyle bir yasaya gerek olmadığını belirterek bunun tansiyonu yükseltmekten başka işe yaramayacağını söyledi.

"DERDİ İSLAM'LA"

Devlet Hizmetlerini İyileştirme Bakanı Eitan da Meridor’a katıldığını belirterek bu önerinin Müslümanlara karşı yasa çıkarmak için sadece bir bahane olduğunu belirtti.
 
Eitan, “Eğer konu yüksek sesle mücadele etmekse o zaman bütün bölgelerde aynı uygulama yapılmalı. Ancak bu yasayı öneren milletvekilinin derdi sadece dinle savaşmak. Kendisiyle görüştüm. Bunu bana bir çevre teklifi olarak satmaya çalıştı. O zaman kendisine dedim ki ‘Gözlerimin içine bak. Sen çevreyle ilgilenmiyorsun, senin derdin İslam’la’” diye konuştu.

Toplantıya katılan diğer bakanlar, Netanyahu’nun görüşlerini destekleyen başka bir bakan olmadığını söyledi.

Hürriyet



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs