En Sıcak Konular

PKK yanlısı karar tasarısı gündemden çekildi

12 Aralık 2011 16:49 tsi
Belçika Senatosu'na sunulan PKK yanlısı karar tasarı Türkiye'nin devreye girmesiyle geri çekildi. Yarın sabah Senato'nun Dış İlişkiler Komisyonu'nda ele alınarak oylanması beklenen tasarı gündemden çıkarıldı.



Avrupa Birliği (AB)'ye ev sahipliği yapan Belçika'da en büyük parti konumunda olan milliyetçi Yeni Flaman İttifakı'nın iki üyesi, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK tutuklularının serbest bırakılmasını isteyen bir karar tasarısı sunmuştu. PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın da Kürtlerin 'meşru temsilcisi' olarak muhatap alınması ve "ezilen Kürtlerin azınlık statüsüne sahip olması" talep edilen karar tasarısı Türkiye'de tepkilere neden olmuştu. 14 milyon Kürt vatandaşın "Müslüman olmalarından dolayı" azınlık haklarından mahrum edildiği iddiasının dile getirildiği metinde, PKK'dan terör örgütü yerine siyasi bir parti gibi söz ediliyordu.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in özel temsilcisi sıfatıyla PKK'ya destek veren karar tasarını engellemek için geçtiğimiz hafta Brüksel'de bir dizi temasta bulundu. Volkan Bozkır, TBMM Belçika Dostluk Grubu Başkanı Tülin Erkal Kara ile birlikte, bir süre önce Belçika Senatosu Dışişleri Komisyonu'na sunulmuş olan ve Türkiye'deki terör sorununu ilgilendiren bir karar tasarısı hakkında, aralarında Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı Andre Flahaut ve Belçika Senatosu Başkanı Sabine de Bethune'nin bulunduğu isimlerle görüştü.

Belçika Senatosu'nun resmi sitesine göre yarın saat 10.15'de başlayacak olan Dış İlişkiler Komisyonu'nda toplam 5 gündem maddesi bulunuyor. Bunların arasında PKK yanlısı karar tasarısı yer almıyor 22 Kasım'da görüşülen ve vakit darlığından dolayı oylaması 13 Aralık tarihine bırakılan karar tasarısı yarın yapılacak komisyon gündeminden çıkartılmış görünüyor.

(CİHAN)

Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs