En Sıcak Konular

BDP'li vekiller KCK davası için adliyede

12 Aralık 2011 14:39 tsi
BDP'li milletvekilleri Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan KCK ana davası 29. duruşmasına katılmak üzere adliye sarayına geldi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK davasından yargılananların tahliye olmasının Türkiye'de çözüm umutlarını güçlendireceğini belirterek, "Türkiye'de son 3 yıldır bu siyasi operasyonlardan kaynaklı olarak sürekli gerilim yaşandı" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan KCK ana davası 29. duruşmasına katılmak üzere adliye sarayına geldi.

Adliye Sarayı girişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, yargılanan arkadaşlarının tahliye olmasını beklediklerini söyledi. Demirtaş, "KCK ana davası olarak bilinen davanın bir duruşması daha başlıyor. Biliyorsunuz uzun süreden beridir duruşmalar ilerlemiyordu, bir tıkanıklık vardı. Mahkeme arkadaşlarımızı toplu halde getirmeyi kabul etmiyordu. Ana dilde savunmayı kabul etmiyordu. O vesileyle avukatlar duruşmaya katılmama kararı almışlardı. En son yapılan duruşmada bu sorunların bir kısmı aşıldı. Bugün tutuklu arkadaşlarımızın tamamının getirilmesini bekliyoruz. Mahkeme tamamının getirilmesine karar vermişti. Avukat arkadaşlarımız da duruşmaya girecekler. Umut ediyoruz ki duruşmada ilerleme olur. Ana dilde savunma yapma hakkı bu duruşmada tanınır. Çünkü arkadaşlarımız neredeyse 3 yılı dolduran bir tutukluluk süresini geride bıraktı. İlk yakalananlar 14 Nisan 2009'ta tutuklanmıştı ve o günden itibaren bir kişi bile tahliye olmadı" dedi.

KCK davasından tutuklu bulunanların tahliye edilmesi halinde Türkiye'de çözüm umutlarının güçleneceğini belirten Demirtaş, mahkemeden beklentilerinin de bu yönde olduğunu söyledi. Demirtaş, "Türkiye son 3 yıldır bu siyasi operasyonlardan kaynaklı olarak sürekli gerilim yaşadı. Haksızlık, hukuksuzluk kamunun, toplumun da vicdanını yaraladı. Bugün artık geç de olsa arkadaşlarımızın tahliye olması ben inanıyorum ki Türkiye'de çözüm umutlarını, çözüme dair arayışları güçlendirecektir. Bizim mahkemeden beklentimiz budur" şeklinde konuştu.

Bu davanın siyasi bir dava olduğunu belirten Selahattin Demirtaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu davanın siyasi bir dava olduğunu yargılananlar da yargılayanlar da biliyor. Madem bu dava siyasidir, o halde siyasetin çözüm kısmına katkı sunsun diye yargıçlarda bunu gözetmelidir. Ben yargıçlar baskı altında karar versinler veya baskı altında olsunlar demiyorum. Tam tersine kendilerini özgür hissetsinler, hükümetin, iktidarın baskısı altında olmadan, o baskıyı hissetmeden, hukuka göre karar versinler, kamu vicdanına göre karar versinler. Bugün duruşmalar başlıyor kaç gün sürecek bilmiyoruz ama umut ediyoruz ki arkadaşlarımızın birçoğu bu duruşma serisinin sonunda tahliye olacaktır. Beklentimiz budur."

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,476 µs