En Sıcak Konular

500 okul müdürüne şok soruşturma!

12 Aralık 2011 14:39 tsi
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün valiliklere gönderdiği yazı üzerine Bursa'da velilerden bağış alan 500 okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün valiliklere gönderdiği yazı üzerine Bursa'da velilerden bağış alan 500 okul müdürü hakkında başlatılan soruşturmaya, Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 Eylül 2011 tarihindeki valiliklere gönderdiği yazıda, bağış alan okul müdürleri ile ilgili hesapların incelenip işlem yapılmasının istendiğini belirten Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Y. Selçuk Türkoğlu, uygulamanın Türkiye'de sadece Bursa İl Milli Eğitim tarafından başlatıldığını kaydetti.

Bursa'da 500 civarında okul müdürüne açılan soruşturmanın hukuki alt yapıdan uzak olduğunu iddia eden Türkoğlu, soruşturmanın Ankara'ya şirin görünmek adına yapıldığını söyleyerek, "Okul aile birliklerinin ilgili yönetmeliğinde 'Okula yapılan ayni ve nakdi bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak' denilmektedir. Hal böyle iken tribüne oynamak adına açılan soruşturmalar Bursa Milli Eğitimi'nde kaosa sebep olacaktır" dedi.

Türkiye'nin hiçbir ilinde okul müdürlerine soruşturma açılmadığını kaydeden Türkoğlu, Bursa'da yapılmaya çalışılan şeyin okul müdürlerinin taciz edilmesi olduğunu belirtti. Türkoğlu, alınan bağışların maddi imkansızlıklar içindeki okulların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığını söyleyerek, "Bursa Milli Eğitimi, okulların içinde bulunduğu durumu gayet bildiği, okul sayısı kadar hizmetli olmadığını gördüğü halde ne yazık ki okul müdürlerini bu lüzumsuz işten koruyamamış, bakanlığa şirin gözükmek adına okul müdürlerini satmıştır" diye konuştu.

Açılan soruşturmaların bir an önce durdurulması gerektiğini ifade eden Türkoğlu, asıl yapılması gerekenin kayıt döneminde astronomik bağış alan münferit okulların incelenmesi olduğunu kaydetti. Soruşturma neticesinde okullardaki eğitim-öğretimin aksayacağını vurgulayan Türkoğlu, sendika olarak müdürlerin arkasında olduklarını, gerekli savunma dilekçelerini hazırladıklarını ifade etti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın "Okullar için paramız var" dediğini aktaran Türkoğlu, çarşamba günü eylem yapacaklarını açıkladı.

Türkoğlu, "Okullarımızın asgari ihtiyaçlarını ve maddi karşılığını hesap ederek, bunların var olduğu söylenen paradan ödenmesi için eylem yapacağız. Eğer para varsa, okul müdürlerini velinin, esnafın ve işadamlarının karşısında niçin dilenci durumuna düşürüyorsunuz" dedi.

Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs