En Sıcak Konular

Rus erkekleri ölümüne kolonya içiyor!

15 Haziran 2007 11:26 tsi
Rus erkekleri ölümüne kolonya içiyor! Ama yeni yayımlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Rusya'daki yetişkin erkek nüfus arasında, bu sevdanın sonu, giderek artan şekilde, ölümle son buluyor.

Doktorlar, Ural Dağları’nın Avrupa yakasına düşen İşevsk kentinde iki yıl boyunca, 25 ila 54 yaş arasındaki erkek ölümlerini inceleme altına aldı. Ortaya çıkan sonuç, şaşkınlık verici.

Ölümlerin neredeyse yarısı -yüzde 43'ü- tehlikeli alkol tüketiminden kaynaklanan rahatsızlıklara dayanıyor. Araştırmayı, merkezi Londra'da bulunan Kamu Sağlığı ve Tropik Hastalıklar Fakültesi'nden bir ekip düzenledi.

Sonuçları, saygın tıp dergisi Lancet'ta yayımlandı. Ekibin başındaki Profesör David Leon'la konuştuk; sonucu nasıl değerlendirdiğini sorduk:

Profesör Leon, alkole bağlı ölümlerin Rusya'da, diğer ülkelerden daha yüksek olduğunun hep bilindiğini, ama bu araştırmanın işaret ettiği tablonun, tahminlerin de çok daha üzerinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Leon, gözlemlerine göre Rusya'da bu ölümlerin çoğunun doğrudan ''etanol'' tüketimine bağlı olduğunu gördüklerini söyledi.

Leon'un aktardığına göre etanol, şarapta ya da votkada bulunan bir tür alkol; ama Rusya'da, doğrudan gayet yoğunlaştırılmış etanol içiliyor.

Profesör Leon, "Normalde içki olarak tüketilmeyecek derecede ağır şeylerden bahsediyoruz. Bizim incelediğimiz kentte, ölen erkeklerin yüzde 41'inin, normalde tüketilmemesi gereken türden alkol içmiş olduğunu gördük. Sarhoş olmak için ellerine ne gelirse içebiliyorlar. Örneğin kolonya gibi..." diye konuştu.

Profesör David Leon, aslında içilmesi için üretilen, ama üzerinde ''kolonya'', ya da ''traş losyonu'' yazan şişelerin kendi başına bir sektör haline geldiğini söylüyor.

İçki olarak satılmadığı için, alkol vergisi konmuyor üzerine. Yüzde 90'ı aşkın alkol yoğunluğu olan -çoğunlukla 100 mililitrelik ufak şişeler, 15 ruble gibi cüzi bir miktara satın alınabiliyor.

 

bbc



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,681 µs