En Sıcak Konular

Ergenekon davası sanığı, telefon görüşmelerini açıklayamadı

12 Aralık 2011 12:38 tsi
Ergenekon davasında tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısı sırasında kullandığı silahı temin etmekle suçlanan sanık Kenan Özay, inkar ettiği telefon görüşmeleri ile ilgili TİB kayıtlarına cevap veremedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının 205'inci duruşmasında Veli Küçük, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile 4 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüzeyin Özese, Danıştay saldırısında kullanıldığı ileri sürülen Glock marka silahı tutuklu sanık Alparslan Arslan'a temin etmekle suçlanan Kenan Özay'ı savunmasını yapması için sanık kürsüsüne çağırdı. Sanık Özay savunmasında, "Aykut Metin Şükre (Aynı dava sanığı), Selçuk Özkan'a (Aynı dava sanığı), bir avukat arkadaşına silah lazım olduğunu söylemiş. Aykut da bana söyledi. Ben de avukatsa neden yasal yollardan almadığını söyledim. O da Sedat Şahin'in bir avukatının öldürüldüğünü, bu avukatın da onun yerine işe başladığını ve kendisini koruyan korumaları için ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ben de telefonumda 'Dayı' diye kayıtlı olan bir kişi ile bağlantı kurarak Selçuk'un söylediği gibi iki Glock marka silah temin ettim. Tanesi 2 bin 700 liradan iki Glock silah için 5 bin 400 lira istedi. Selçuk parayı bana verdi. Silahı getirecek olan kişiye telefon ettim ve randevulaştık. Beyazıt'ta bir çay ocağında buluştuk. Gitti ve 15-20 dakika sonra silahları alıp getirdi. Ben de Selimiye Çiçekci semtinde Aykut Metin Şükre'nin evine giderek silahları Selçuk'a teslim ettim." diye konuştu.

Sanıklardan Alparslan Arslan ile aynı mahallede oturduklarını daha sonradan öğrendiğini belirten Özay, "Ancak ben kendisini kesinlikle tanımam. Araştırabilirsiniz." dedi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Ankara'da emniyet müdürlüğünde gözaltında bulunduğu sırada, silahları Erkan Ayyıldız'dan aldığı, mahkemede ise külliyen silah alım işini kabul etmediği şeklinde ifade verdiğini belirterek, "Burada ise bambaşka ifade veriyorsunuz. Böyle çelişkili ifade vermenizin nedeni nedir?" diye sordu. Sanık Özay ise poliste baskı gördüğünü belirterek, "İlla da bir isim vermem isteniyordu. Ben de muhitten önceleri silah tamir işi yaptığını bildiğim Erkan Ayyıldız'ın adını verdim. Halbuki onunla bir alakası yoktu. Bir süredir silah işi yaptığından da haberim yoktu." dedi. Savcı Pekgüzel'in, "Kenan Ayyıldız ile aranızda husumet mi vardı?" sorusuna ise Özay, "Evet. Bir ara ben ona borç para vermiştim. O da zamanında getirmediği gibi ortadan kayboldu. Ben de bu yüzden onun ismini verdim." diye konuştu.

Savcı Pekgüzel, sanıklardan Aykut Metin Şükre ile telefon görüşmesi olup olmadığını sordu. Bunun üzerine sanık Özay, silahları teslim etmek için Selçuk Özkan'ın evine gittiği sırada Aykut Metin Şükre'nin, kendisine ait telefonu arayarak Özkan'ı istediğini söyledi. Savcı Pekgüzel, "Neden Selçuk Özkan'ı aramak yerine sizi arayıp da onu istiyor?" şeklindeki sorusunu ise Özay, "Özkan o sıralarda cep telefonu kullanmıyordu. Evinde de telefonu yoktu. İsterseniz sorabilirsiniz. Benimle birlikte takıldığı irtibatını sağlamak amacıyla benim telefonumu vermiş olabilir. Oysa benim, Aykut Metin Şükre ile hiçbir telefon görüşmem olmamıştır. Bir kez telefon görüşmesini yaptılar ve ben oradan ayrıldım." diye cevapladı.

Bunun üzerine savcı Pekgüzel, silahları temin ettiği gün saat 13.00 - 14.00 ve 15.00 civarlarında 4 kez görüşme kaydının bulunduğunu söyleyerek aradaki çelişkiyi gidermesini söyledi. Sanık Özay ise bu durumu anlayamadığını ve hatırlamadığını söyledi. Aykut Metin Şükre ile hiç görüşmelerinin olmadığını söyleyen sanık Kenan Özay'a savcı Pekgüzel, "Sizin TİB kayıtlarınızı yani sizin kullandığınız telefon numarası ile bugüne kadar yaptığınız telefon görüşme kayıtlarını çıkarttık. 2003-2004 ve 2005 yıllarında Aykut Metin Şükre ile 2003 yılı Ekim ve Kasım aylarında, 2004 yılı Şubat ayında ve 2005 yılı Ocak ayında çok sayıda görüşme yaptığınız görülüyor. Bu durumu açıklar mısınız? Oysa görüşmeniz olmadığını söylediniz." şeklinde soru yöneltti. Sanık Aykut Metin Şükre ile uzun yıllardır tanıştığını ancak görüşmelerinin olmadığını savunan sanık Kenan Özay, bu görüşmeleri konusunda ise herhangi bir açıklama yapamadı. Sanık Kenan Özay, "Olabilir. Üzerinden çok zaman geçtiği için hatırlayamıyorum." cevabı verdi.

cihan

Bu haber 1,214 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs