En Sıcak Konular

Özcan, YÖK Başkanlığı'nı Çetinsaya'ya devretti

12 Aralık 2011 10:51 tsi
Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, görevini Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya devretti.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Başkanlığı görevini 2008 yılından bu yana İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya devretti. Özcan, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 4 yılda güzel hizmetler yapıldığına dikkat çekerek, "Pek çok ciddi sorun halledildi. Çok da problemli olmayan bir kurum bırakıyorum." dedi. Emekli olduğu için ODTÜ'ye geri dönemeyeceğini ifade eden Özcan, Cumhurbaşkanlığı'ndan teklif geldiğini, ancak teklifin içeriğinin netleşmediğini kaydetti. Özcan, teklif gelirse değerlendireceğini kaydetti.

Gökhan Çetinsaya ise bayrağı Yusuf Ziya Özcan'dan devralmaktan onur duyduğunu kaydetti. Devir teslimin ardından YÖK personeli ile vedalaşan Özcan'a bir çalışan tarafından üzerinde isminin bulunduğu bir forma hediye edildi. Özcan, alkışlarla büyük oğlu Kaan Özcan'ın kullandığı araçla YÖK'ten ayrıldı.

BAŞÖRTÜLÜ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK VERDİ

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 10 Aralık 2007 tarihinde, Prof. Dr. Erdoğan Teziç'ten boşalan YÖK Başkanlığı görevine atanmıştı. Özcan'ın YÖK Başkanlığı döneminde hem üniversite sayısı hem de kontenjanları arttı. 2007 yılında üniversitedeki toplam öğrenci sayısı 2 milyon 453 bin 664 iken 2011 yılında bu rakam 3 milyon 817 bin 86'ya ulaştı. Öğretim Görevlisi Yetiştirme Projesi (ÖYP) hayata geçirildi. Üniversitelere gönderilen bir yazı ile başörtülü öğrencilerin de derslere özgür bir şekilde girebilmelerinin önü açıldı. Üniversiteye girişlerde uygulanan farklı katsayı uygulaması kaldırıldı. Güvenlik güçlerinin rektörün izni dahilinde kampüse girebilmesi için gerekli mevzuat düzenlemesi yapıldı. Öğrenci Konseyleri daha fonksiyonel hale getirildi. Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı için YÖK'te oda tahsis edildi. Üniversiteye giriş sistemi değiştirildi. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) kaldırıldı.

Özcan, başkanlığı boyunca renkli kişiliği ile de dikkat çekti. YÖK Bahçesinde beslediği hayvanlar, motorsiklet ve pilotluğa olan merakı ile de sık sık haberlere konu oldu.

cihan

Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs