En Sıcak Konular

Hükümetten ikinci adama yalanlama

12 Aralık 2011 10:24 tsi
Pakistan hükümeti, Pakistan Talibanı ile barış görüşmeleri yapıldığı haberlerini yalanladı.

Pakistan Talibanı'nın ikinci ismi olan Bacur aşiret bölgesi komutanı Mulvi Fakir Muhammed'in önceki gün basında yer alan, Pakistan hükümetiyle barış görüşmeleri yapıldığı yönündeki açıklamalarının dün Pakistan Talibanı tarafından yalanlanmasının ardından bir yalanlama da Pakistan hükümetinden geldi.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ve İçişleri Bakanı Rahman Malik, militanları silahlarını bırakmadan ve teslim olmadan Pakistan Talibanı ile barış görüşmelerinde bulunmayacaklarını belirterek, barış görüşmeleri yapıldığı haberlerini yalanladı.

Malik basına yaptığı açıklamada, ''Hükümetim adına konuşuyorum; kesinlikle diyalog yok'' diyerek barış görüşmeleri haberlerini kesin bir dille reddetti.

Gilani'nin ise BBC'ye yaptığı açıklamada, ''Teslim olan ve şiddeti kınayan herkes bizim için makbuldür'' diyerek görüşmelere açık kapı bıraktığı gözlendi.

Daha çok Pakistan Talibanı adıyla tanınan Tehrik-i Taliban Pakistan adlı örgütün sözcüsü İhsanullah İhsan dün yaptığı açıklamada, Muhammed'in Pakistan hükümetiyle görüşmeler yapıldığı yönündeki önceki gün basında yer alan açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

İhsan, Pakistan'da Şeriat Hukuku uygulamaya konana kadar Pakistan hükümetiyle görüşmelerde bulunmayacaklarını belirtmişti.

Kendisini Bacur aşiret bölgesinin lideri olarak tanıtan Molla Dadullah da yine dün yaptığı açıklamada örgütün Pakistan hükümetiyle görüşmelerde bulunduğu haberlerini yalanlamıştı.

Basında dün yer alan haberlerde uzun zamandan beri Bacur aşiret bölgesinin komutanı olarak tanıtılan Muhammed'in Pakistan ordusunun düzenlediği operasyonlar nedeniyle son yıllarda Afganistan'a kaçtığı bildirilmişti.

AA




Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs