En Sıcak Konular

Times: Türkiye AB'nin enkazını seyrediyor

11 Aralık 2011 22:23 tsi
Times: Türkiye AB'nin enkazını seyrediyor İngiliz Sunday Times gazetesi, "bölgesel bir güç haline gelen Türkiye, AB'nin enkazını seyrediyor" yorumunda bulundu.

İngiliz Sunday Times gazetesi, bölgesel bir güç haline gelen Türkiye’nin, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden uzaklaşmakta olduğunu savundu.

Gazetenin deneyimli isimlerinden Matthew Campbell imzalı haberde, yakın zamana kadar AB’ye üye olmaya bir hayli istekli olan Türkiye’nin, bölgesinde yükselen bir güç olarak AB’ye üye olma isteğinin her geçen gün daha da azaldığı iddia edildi. Haberde, Türkiye’nin birliğe üyeliğinin İngiltere tarafından desteklenmesine rağmen, Fransa’nın, Müslüman yoğunluklu 79 milyon nüfusuyla Türkiye’yi çok büyük ve fakir bulması sebebiyle üyeliğe destek vermediği kaydedildi.

Gazete, Çin’le yarışan büyüme oranları ve cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ten bu yana en güçlü lideriyle Türkiye’nin, güvenli bir limandan, ‘Avrupa gemisi’nin enkazını gözlemlediğini ve bu gemiye binip binmemeyi düşündüğü yorumunda bulunuyor.

"Türkiye'nin Avrupa'yı aşağı çekmesi bir tarafa, İstanbul'da, ülke ekonomisine Avrupa'daki sıkıntılar bulaşır mı, endişesi hakim." tespitine yer verilen haberde, ülkedeki birçok kişinin Türkiye’nin AB’ye muhtaç olmasından daha çok, AB’nin Türkiye’ye muhtaç olduğunu düşündüğü kaydediliyor.

Times’ın, İngiltere’nin Lizbon Anlaşması’ndaki değişiklikleri veto ederek AB ile ipleri kopma noktasına getirmesinin ardından böyle bir habere yer vermesi dikkat çekiyor.

Bu haber 2,903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs