En Sıcak Konular

'Hiç şüphe yok birleşeceğiz'

15 Haziran 2007 10:02 tsi
'Hiç şüphe yok birleşeceğiz' 

Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar, son günlerde gündemden düşmeyen sağda birlik konusunda ne düşünüyor? Kuzey Irak'a operasyon konusunda neler söyledi?

CNNTÜRK'te liderler zirvesi canlı yayına katılan Mehmet Ağar bazı gazetelerin genel yayıın yönetmenlerinin sorularını cevapladı.

Son günlerde gündemden düşmeyen sağda birleşme konusunu değerlendiren Ağar,"Artık bu işin cok detayına girmenin kimseye faydası yok. Gidecegimiz yol bellidir. Yaklaşım iyi niyetli bir yaklasımdı. Ortaya çıkan şartlar var son sürecte, YSK'ın engeli çıktı. Seçim kampanyamız başlamıştır. Mesele 23 temmuz sonrasına kaldı. Üzgünüz. İlerde saglıklı bir şekilde bitirilecektir. Hiç süphesiz birleşeceğiz." dedi.

27 nisan muhtırası siz başbakan olsaydınız bu bildiriye nasıl karşılık verirdiniz? sorusu üzerine Mehmet Ağar, "Ben başbakan olsaydım Türkiye böyle bir ortama gelmezdi. Bu zemini hazırlamazdım" dedi. Ağar, "bizim tavrımız belliydi, bu uygulamanın demokrasiye uygun bir müdahale tarzı olmadığını da söyledik."

Hükümet ne yapmalıydı?

"Hükümetin görevi kendi sorumluluğu altında olan kurumları idare etmektir.
Hükümet hükümetliğini yapar. Bir siyasi parti gibi beyanet vermiştir. Türkiyenin normalleşmesi lazım hükümetin kendi sorumlulugu altında olan kurumlarla olan gerginliğiyle beslenerek politika yapılması dogru değildir. Bu hale getiren sizsiniz. Magduriyeti oynuyorsunuz. Mağdur çiftçidir, emeklidir. Yetti artık magduriyet kalkanın arkasına sığınarak siyaset yaptığınız." diyerek hükümete yüklendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Ağar AKP'nin tavırını eleştirdi. "Yaptıklarının demokrasiyle bağdaşır bir tavrı yoktu. Bizim adayımız şudur destek verirmisiniz? Vermeyiz tabi. AKP bana hiç bir şey dikte edemez." dedi.

Kuzey Irak'a girecek misiniz?

"İhitiyaç olursa her yere gireriz. İç çatışma alanlarını ortadan kaldırınca dışardakiler hiç birşey yapamaz. Türkiye gibi devi kim yenecek. Meselenin en önemli yönü diplomatik yönüdür. Örgüt eylemlerine girmiştir. Cinnet eylemlerine giriş bir güç gösterisidir. Asker diplomasinin muhattabı değildir. Askerle siyaset yapamazsınız. Ordu yerinde durur, partiler gider. Parti terhis olur, ordu terhis olmaz."

"Cami siyaset yeri değildir."

Son günlerde gündemden düşmeye şehit cenazeleri ve güvenlik zaafiyeti konusunda konuşan Ağar, "Ben olaya siyasetle bakarım, sorumlu aradığım tek makam hükümettir. Burda siyasi sorumluluk vardır. Teknik sorumluluk benim işim değildir. Türkiye'de herşeyin sorumlulugu hükümete aittir. Siyasi sorumluluk böyle birşeydir. Ancak cami siyaset yeri değildir."

haber7
 



Bu haber 199 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs