En Sıcak Konular

Bu ne tesadüf!

15 Haziran 2007 09:55 tsi
Bu ne tesadüf! Türkiye'yi sarsan üç olay ve üç isim: Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Fikri Karadağ aynı karede. Ümraniye'deki el bombaları sonrası ortaya çıkan kare ve insanı şok eden savunma:

İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen 27 adet el bombasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya adı karışan Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, Danıştay saldırısında azmettirici olduğu iddia edilen Muzaffer Tekin ve silah üzerine yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli kurmay albay Fikri Karadağ ile yan yana çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Tarihi bilinmeyen fotoğrafın İstanbul Şile'de ulusalcıların bir toplantısında çekildiği iddia edildi. Fotoğrafta yer alanların kim olduklarına ilişkin bilgiler alt alta konulduğunda ortaya farklı bir tablo çıkıyor.

* Oktay Yıldırım: Özel Harp Dairesi'nden malulen emekli edilen astsubay. Ümraniye'de bir evde ele geçirilen 27 adet el bombasının sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Kuvvai Milliye Derneği'nin İstanbul İl Başkanı.

* Muzaffer Tekin: Yüzbaşı iken 12 Eylül döneminde ordudan ihraç edildi. Kıbrıs Barış Harekatı'na teğmen rütbesinde katıldı, madalya aldı. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olaylarında azmettiricisi ve çete lideri olmakla suçlandı. Lakaplarından biri 'Albay'. Diğer lakabı ise 'Kızılelmacı.'

* Fikri Karadağ: Emekli kurmay albay, Özel Harp Dairesi Başkanı, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı, Mersin'de silah üzerine yemin ettirirken görüntüleri yayınlandı.

'Bu el bombaları hurda, öldürmez'

Emekli astsubay Yıldırım'ı "düzgün bir adam" olarak tanımlayan Tekin, ele geçen bombaların da hurda olduğunu öne sürdü..

Emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ele geçirilen bombalar için "kullanılamaz durumda" dedi. Bombaların sahibi olduğunu kabul ettiği iddia edilen Oktay Yıldırım'ı "düzgün bir adam" diye niteleyen Tekin, Yıldırım'ın TSK'dan emekli olduktan sonra "silahlı mücadeleyi bıraktığını", şimdi "fikren" mücadele ettiğini söyledi. Tekin, el bombalarının Yıldırım'a ait çıkmasını şöyle değerlendirdi: "Oktay Yıldırım'ı tanırım. Düzgün bir adamdır. Gazetelerden gördüğüm kadarıyla ele geçirilen el bombaları kullanılmaz. Hatta hurda durumda. Bunlar adam öldürmekte veya başka bir eylemde kullanılabilecek durumda değil. Danıştay saldırısında olduğu gibi, bizim adımızı kullananlar yine hesap ettikleri oyunu oynayamayacak. Danıştay saldırısında olduğu gibi TSK'ya ve TSK'dan emekli askerlere yönelik yıpratma politikası devam ediyor. Yine bizim ismimiz zikrediliyor." Tekin, Yıldırım ve Karadağ ile göründüğü fotoğrafı da anlattı. Şile'de orman köylülerinin verdiği bir yemeğe katıldıklarını belirten Tekin, "Yemek sanırım 2003'teydi. Sohbet ettik. Fikri Karadağ ile de 3 yıldır görüşmüyoruz" dedi. Bu arada 1.5 yıl önce Kuvayı Milliyeciler arasında Kemal Kerinçsiz grubu ile Yıldırım arasındaki ayrılığın giderilmesi için yapılan bir toplantıda kavga çıktığı öğrenildi. Hukukçular Birliği'ndeki toplantıda Yıldırım'ın, Kerinçsiz'in çaycısının attığı kül tablası nedeniyle başından yaralandığıbelir tildi.

Tekin ile Yıldırım'ı Şahin tanıştırmış...

El bombalarının sahibi olduğu iddia edilen Oktay Yıldırım ile Danıştay saldırısı nedeniyle gözaltına alınan Muzaffer Tekin'i Özel Harekâtçı İbrahim Şahin'in tanıştırdığı öğrenildi..


İstanbul Emniyeti terörle mücadele ekiplerinin gizli bir kasa içinde ele geçirdiği 27 el bombası üzerine yapılan soruşturmada gözaltına alınan emekli astsubay Oktay Yıldırım'la ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Danıştay saldırısında adı geçen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile mitinglerden beraber fotoğrafları da bulunan Yıldırım merkezi Ankara'da bulunan Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl Başkanlığı'nı yürütüyor ve ulusalcı yapıların tanınmış isimlerinden biri. Özellikle Muzaffer Tekin'in yakın çevresinde bulunduğu öğrenilen Yıldırım'ı Tekin'le tanıştıran ismin de Susurluk sürecinde adı gündeme gelen eski Özel Harekâtçı İbrahim Şahin olduğu öğrenildi. Yıldırım'ın Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan malulen emekli olduğu iddia edilmişti. Ancak yakın arkadaşlarının iddiasına göre Özel Kuvvetler Komutanlığı değil, piyade sınıfından sağlık problemi nedeniyle emekli edildi. Yıldırım'ın Kemal Kerinçsiz'in başkanlığını yaptığı Büyük Hukukçular Birliği ekibiyle de bir dönem ortak hareket ettiği öğrenildi. Yıldırım'ın geçen yıl, Kuvvai Milliye Derneği'nin kuruluşu nedeniyle Kemal Kerinçsiz ile ciddi bir tartışma yaşayarak, koptuğu kaydedildi.

İHBAR TELEFONU

Bu arada Ümraniye'deki cephanelik evin ortaya çıkarılmasında İstanbul'dan Trabzon jandarmaya giden bir ihbar telefonunun etkili olduğu öğrenildi. Trabzon jandarmaya gelen telefonda Ümraniye'de evde PKK'lıların bulunduğu ve eylem hazırlığı yapacakları bilgisi verildi. Bunun üzerine Trabzon jandarma ekipleri İstanbul Emniyeti'ni uyardı.

 

Sabah



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs