En Sıcak Konular

Bombacı astsubay Reina'dan çıktı

15 Haziran 2007 09:40 tsi
Bombacı  astsubay Reina'dan çıktı Ümraniye'de ele geçirilen cephaneliğin sahibi emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın İstanbul'un ünlü eğlence kulübü Reina'nın güvenlik müdürlüğünü yaptığı ve oradan gözaltına alındığı ortaya çıktı

Ümraniye'de bir gecekondunun çatısında ele geçirilen 27 adet taarruz tipi el bombası, TNT kalıpları ve fünyelerin sahibi emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, İstanbul'un ünlü sosyetik eğlence kulübü Reina'nın güvenlik müdürlüğünü yaptığı ortaya çıktı. Yıldırım, geceyarısı operasyonuyla Reina Gece Kulübü'nde gözaltına alındı. Danıştay saldırısında ismi azmettirici olarak geçen Muzaffer Tekin bıçakla intihara kalkıştıktan sonra hastaneye kaldırılınca ilk yardımına koşan kişilerden biri olan Oktay Yıldırım'ın adı, üç gün önce Ümraniye'de bir gecekondu baskınıyla gündeme gelmişti. Gecekonduya baskın yapan polis, 27 adet taarruz tipi el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirmiş, evin sahibi Mehmet Demirtaş, “Patlayıcılar, yanında askerlik yaptığım emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait” demişti.

BOMBALAR İNCELENİYOR

Demirtaş ile evde oturan ve Ali Yiğit gözaltına alınmış, Demirtaş'ın ifadesi üzerine polis, Oktay Yıldırım'ın peşine düşmüştü. Oktay Yıldırım'ın, Danıştay'a yapalın kanlı baskını yapan avukat Alparslan Arslan ve arkadaşlarını azmettirmek suçlanan Muzaffer Tekin'in çok yakın arkadaşı olduğu belirlenmişti. Polis, Ümraniye'deki taarruz tipi el bombalarının, Alparslan Arslan ve arkadaşları tarafından Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan patlayıcılarla aynı seriden olduğu görüşünde. Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit'le birlikte gözaltında bulunan Oktay Yıldırım'ın, susma hakkını kullandığı, belirtildi. Yıldırım ve arkadaşları, yarın sabah adliyeye çıkarılacak.

ÖZEL HARPÇİ, EYLEM ADAMI

Emekli astsubay Oktay Yıldırım, Özel Harp Kuvvetler Komutanlığı'nda helikopter pilotu olarak görev yaparken yaralandı. Bu olaydan sonra, malulen emekli olan Yıldırım, kendini, ulusalcı hareketin eylemlerine adadı. Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen ulusalcı etkinlikleri kaçırmayan Oktay Yıldırım, 2006 yılının Mayıs ayında, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le birlikte, Hrant Dink'in yargılandığı 'Türklüğe hakaret' davasının görüldüğü mahkemeye, müdahil olmak için başvurdu. Oktay Yıldırım, AB aleyhtarı gösterilerde ve Kıbrıs mitinglerinde de boy gösterdi. Yıldırım, Perihan Mağden, Orhan Pamuk ve Elif Şafak'ın yargılandığı davalarda da adliyenin önünde, gösteri yapanların en önünde boy gösterdi.

Patlamayı eleştirdi, bombayla yakalandı

'www.acikistihbarat.com' ve 'www.kuvvaimilliye.com' adlı internet sitelerinde düzenli olarak yazılar yazan Oktay Yıldırım, son yazısında Ankara Ulus'taki intihar saldırısına dikkat çekerek, “Ankara Ulus meydanında, ulusa karşı, Türk ulusuna karşı bir saldırı yapıldı. Yeni bombalar patlayacak memleketin kalbinde. Belki yeni cinayetler işlenecek ve suikastlar yapılacak yeni kaoslar için” ifadelerini kullandı. Kuva-i Milliye Derneği'nin internet sitesine dün konulan bir yorum yazısında, Oktay Yıldırım'ın, elegeçirilen bombaların sahibi olduğu haberlerinin, 'dinci' basının gayretiyle tüm basına yayıldığı iddiası yer aldı. Yazıda ifadelere yer verildi: “Oktay Yıldırım üzerinden Kuvvai Milliyeciler ve Kahraman Türk Ordusu yıpratılmaya çalışılıyor. Bombaların Yıldırım'a ait olduğuna dair belge ya da Yıldırım'ın, 'Bombaları Hasdal Kışlası'nın çöplüğünden topladım' şeklinde bir ifadesi yoktur. Bombaların Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıda kullanılanlarla aynı olduğu iddiaları da kendileri tarafından azmettirilen Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarını örtbas etmek için düzenlenen bir tertiptir. Peki neden Oktay Yıldırım. Malum zevat bir taşla iki kuş vurma istiyor. 1- Ordu, 2- Kuvvai Milliye oluşumları.”

Hükümeti iktidardan uzaklaştırma girişimi

Bülent Orakoğlu: Türkiye'yi istikrarsızlaştırma adına bir takım faaliyetler olduğunu biliyoruz. Yeni çıkan kitabımda da söz ettim. Bu amaçla oluşturulmuş 20 kadar çete olabilir. Medyaya yansıyanlara bakılırsa bombalar MKE yapımı, Cumhuriyet gazetesi saldırısında kullanılanlarla aynı. Gözaltındakiler de Danıştay'a karışanlarla irtibatlandırılıyor. Bu tür çeteler, belki de hükümeti iktidardan uzaklaştırma operasyonu içerisindeler. Bana kalırsa sanki bir şeyleri gizliyor bu çeteler. Bazıları yarın o birgün kendilerine baskın yapılması ihtimaline karşı bir takım malzemeleri, silah ve patlayıcıları, devletten alınmış diğer malzemeleri saklasın diye emekli olmuş personele veriyor olabilirler.

Askerlerin kullanıldığı gizli servis operasyonu

Mahir Kaynak: Bu bir gizli servis operasyonudur. Bu nedenle değerlendirme yapmak zor. Bir yargıya varabilmek için içeride olmak, verileri toplamak gerekiyor. Fakat asker kişilerin kullanıldığı bir operasyon olduğu belli. Kullananı bilemiyoruz. Herkes ön yargılarla hareket ediyor. Bazıları 'asker yapmıştır' diyor. Bu bizi çatışmaya götürür. Asıl mesele bunun arkasını bulmaktır. Sorun budur. Gizli servisler izlerini kaybettirmek için sahte izler bırakırlar. Kesin olan şu: Bir operasyon yapılıyor. Devlet bunun arka planını mutlaka ortaya çıkarmalıdır. Biz karar vermeyelim.

Özel Harpçiler bombayla gezmeyi çok severler !

Emin Gürses: Bu olayda Muzaffer Tekin'le bağlantı kurulmaya çalışılıyor. Ümraniye'de bulunan bombalar ise şu: Herhangi bir Özel Harpçi'nin evini arayın bir sürü bomba bulursunuz. Dağ başında savaşıyorlar. Elleri altında birçok bomba depoları var. Tasfiye ettiler Özel Harpçileri, çekildiler bir kenara bu operasyon birimleri. Ellerinde de birçok bomba kaldı. Öyle bir şey olduğunu düşünüyorum. Bombalara alışmışlar çünkü. Ümraniye'de yakalanan astsubay da neyse ki saklamış da bir yerlere atmamış. Kaldı ki adam denildiği gibi çok profesyonel olsa 15 -20 bombayla yakalanmaz.

Yeni Şafak



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs