En Sıcak Konular

Kuzguncuk'taki yalıda ne konuşuldu?

8 Aralık 2011 11:15 tsi
Kuzguncuk'taki yalıda ne konuşuldu? Cumhuriyet'in kurucu ailelerinden birini temsil eden ev sahibinin yalısında, ABD'nin iki numarası, Beyaz Türkler'e hangi mesajı verdi?

Geçen hafta bölgemizden ABD’nin iki numaralı ismi geçti ve emin olun o kadar yolu terlik giyip, kebap yemek için gelmedi.

Güneyliliğinden gelen patavatsızlık derecesinde diplomasi-fobikliği bir yana, Biden 30 yıllık senato geçmişini Dış İlişkiler Komitesi’nde geçirmiş, Obama’nın dış politika açığını kapatmak üzere iki numaraya uygun görülmüş kurt bir politikacı.
...

Amerika'nın emperyal vizyonunun altının çizildiği bu özel turun Türkiye ayağında ise fazlaca iltifatkar ve nazik bir Biden vardı. Ayakkabılarını çıkardı, terlik giydiden ibaret olmayan bir özendi bu.
...
Türkiye turunun her ayağında Türkiye'yi güçlenen ekonomisiyle, AKP'yi ise Arap Baharı'ndan aldığı pozisyon yüzünden övmekte tasarruflu davranmadı Biden. Biden'in hızlandırılmış sekiz günlük turu içinde neredeyse Barzani'ye, Erdoğan'a ayırdığı kadar bir süreyi neden Boğaz'daki bir yalıda Tülin Şahin ve Pelin Batu'ya ayırdığına ise şu ana kadar şaşıran çıkmadı.

Kuzguncuk'taki yalıda sadece üstün dil bilgileri yüzünden bu iki güzel kadın yoktu tabii ki. Dışişleri Bakanlığı ve Amerikan elçiliğinin üst düzey yetkilileri, iş dünyasından ve sosyeteden isimleri açıklanmayan meşhurlar Biden ile ikili ve tekli fotoğraflar çektirmek için sıraya girdi. Tüm bunları o gece yalıya davetli olan Cengiz Çandar ve Güneri Civaoğlu'nun yazılarından öğreniyoruz. Onların "keşke Tülin Şahin de o geceyi yazsaydı" dedirten ketum yazılarındaki en açık ifade Civaoğlu'nun yazısındaki şu cümle ama:

"Türkiye-ABD ilişkileri küresel ısınmadan bile hızlı soğuktan sıcağa geçiş sürecinde. İran için Başbakan Erdoğan ve Brezilya Başkanı Silva'nın birlikte imzaladıkları öneri ve Suriye Başkanı Beşşar Esad ile aile boyu muhabbet nedenleriyle esen sert rüzgarlar durmuş, hava ılımana dönüşmüş."

Ama bu bile haziran düşünüldüğünde gecenin mana ve ehemmiyetini anlamak için yeterli. Anlaşılan Biden, yalıdaki davete katılan "Beyaz Türklere" epeyce AKP propagandası yapmış. Cumhuriyet'in neredeye kurucu ailelerinden birinin üçüncü kuşağını temsil eden ev sahibi Sahir Erozan'ın yalısında yüksele "Biz AKP ile birlikte çalışacağız" mesajının tam yeini bulduğuna ise şüphe yok.

Yıldıray Oğur / Taraf  (İlgili kısım)



Bu haber 2,873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs