En Sıcak Konular

ÇYDD, ADD ve ÇEV Sandıklara El Attı

13 Haziran 2007 17:21 tsi
ÇYDD, ADD ve ÇEV Sandıklara El Attı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Eğitimi Destekleme Derneği (ÇEV)'in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütleri, 22 Temmuz Genel Seçimleri'nde sandık başlarında görev yapacaklarını öne sürdükler

"Bir oyumuz var" isimli bir kampanya düzenlediklerini söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum, kampanyanın tüm partilere açık olduğunu dile getirdi. Batum, şimdiye kadar birkaç parti ile ve bazı bağımsız adaylarla anlaştıklarını söylerken, parti ismi açıklamaktan ise kaçındı. 248 kişilik eğitici kadrosu, 14-24 Haziran 2007 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi'nde ayrılan 16 derslikte eğitimden geçirilecek.

ÇYD, ADD, ÇEV ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından organize edilen "Bir Oyumuz Var" kampanyasının tanıtım toplantısı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Basın toplantısına Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum, ADD Yöneticisi Nilüfer Akaktan, Çağdaş Eğitim Vakfı Üyesi Gazeteci-Yazar Deniz Banoğlu, ÇYD Üyesi Doç. Dr. Pervin Olgun katıldı. Daha önce programa katılacağı belirtilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ise toplantıya katılmadı.

Türkiye'de 298 sayılı kanunla seçimlerin meşruiyetinin ve dürüstlük içinde devam etmesinin teminat altına alındığını ifade eden Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum, son yıllırda seçimlerde yaşanan bir takım sorunların uygulamadaki bazı eksiklikleri ortaya çıkardığını söyledi. Kampanya hakkında bilgi veren Batum, amaçlarının seçimlerin "meşruiyetini korumak" olduğunu söyledi.

Kampanyalarının tüm siyasi partilere açık olduğunu ve isteyen tüm siyasi partilerin müşahitlerini eğitimden geçirebileceklerini dile getiren Batum, şimdiye kadar bazı siyasi partiler ve bağımsız adaylarla, müşahitlerin eğitilmesi konusunda anlaştıklarını ifade etti. Batum, "Hangi siyasi partilerle anlaştınız" şeklindeki sorularına ise, parti ismi vermek istemediğini belirterek cevapsız bıraktı.

516 bin müşahidi eğitmeyi hedeflediklerini aktaran Batum, bunun için öncelikle müşahit eğiticisi olarak belirlenen kişilere İstanbul'da 8 saatlik bir eğitim verileceğini, bu kişilerin de bölgelerine giderek gönüllü müşahitleri eğiteceğini belirtti. Batum, bir basın mensubunun "Yeterli zaman varmı?" şeklindeki sorusuna ise, "Sandık müşahitlerinin yapacakları işler çok önemli ancak, sınırlı. Bundan dolayı eğitim için yeterli zamanımız var. Gönüllü müşahitler için 2 saatlik bir eğitim yeterli olacaktır." cevabını verdi.

Yüksek Seçim Kurulu ile "Eğitim Materyalleri" için bir görüşme yaptıklarını ifade eden Batum, bir basın mensubunun sorusu üzerine, siyasi partilerin müşahitlerinin hep birlikte eğitimden geçireceklerini kaydetti.

3 Kasım seçimleri sonrasında Siirt'de yaşanan iptali hatırlatan Batum, amaçlarının sandık başlarında yaşanan sorunlara anında müdahale ederek, seçim iptallerinin önüne geçmek olduğunu sözlerine ekledi.

aktifhaber



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs