En Sıcak Konular

Milletvekili adayı da olamadılar, evlilikleri de bitti

13 Haziran 2007 14:28 tsi
Milletvekili adayı da olamadılar, evlilikleri de bitti 
    

İzmir’de, iki ayrı partiden milletvekili aday adayı olan, ancak partileri tarafından aday listelerine alınmayan çift, 5 dakika süren davada tek celsede boşandı.

İzmir'de, iki ayrı partiden milletvekili aday adayı olan, ancak partileri tarafından aday listelerine alınmayan Demokrat Parti (DP) üyesi Avukat Nurdan Akkın Erdikler ile Genç Parti (GP) üyesi 7 yıllık eşi İnşaat Yüksek Mühendisi Özcan Erdikler, 5 dakika süren davada tek celsede boşandı.

Konak İlçesi'nde, DP adını alan DYP teşkilatında 7 yıldır siyaset yapan, ilçe başkan yardımcılığından istifa ederek, milletvekili aday adayı olan Avukat Nurdan Akkın Erdikler, GP'den milletvekili adayı adayı olan eşi Özcan Erdekli'den boşanmak için geçen 15 Mayıs'ta,İzmir 2'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Aralarında ‘şiddetli geçimsizlik ve fikir uyuşmazlığı’ bulunduğunu belirtti.

Erdikler, geçimsizlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, eşinin GP'den adaylığı nedeniyle DYP teşkilatından tepki gördüğünü söyleyerek, “Eşler farklı siyasi partilerde olunca sorun çıkıyor. Bizim de öyle oldu. Özcan, benim GP'ye katılmamı istedi, ancak kendi bildiğim doğrulardan vazgeçmem. Yedi yıldır DYP'ye emek veriyorum. Evliliğimizde tek sorun siyasi görüş ayrılığı değildi. Bu sadece bardağı taşıran son damla oldu. Ben eşimin siyasi geleceği için kendi kariyer hedefimden vazgeçerdim, ancak buna değecek evlilik olması lazım. Milletvekili olabilmek için evliliğimi sona erdirecek biri değilim. Dava açmamın tek sebebi ayrı siyasi görüş değil. Aramızda şiddetli geçimsizlik ve kişilik uyuşmazlığı var. Yürümeyen bir evlilikti. Boşanmak istiyorum'' dedi.

İnşaat Mühendisi Özcan Erdikler ise dava öncesindeki açıklamalarında, DYP'den aday adayı olan yedi yıllık eşi Nurdan Akkın Erdikler'in kendisine bu nedenle boşanma davası açmasına bir anlam veremediğini belirtip, “Vatanı olmayanın aile birliği de olmaz. Bu nedenle yıkılan yuvamı değil önce vatanımı bu yaşanan ezilmelerden kurtarmak, vatandaşıma hizmet etmek arzusuyla eşimin açtığı boşanma davasına boyun eğip, milletime hizmeti tercih ettim. Boşanma kararı almamız sadece politik nedenlerden kaynaklanlanmıyor. Eviliğimizde anlaşamadığımız konular var. 2002 yılından bu yana GP'liyim. Her ailede olduğu gibi ufak tefek anyaşmazlıklar sürtüşmeler doğaldır. Nurdan, kendi partisindeki arkadaşlarından tepki aldı. Ben demokrat davrandım. Zorluk çıkarıp, zorbalık yapmadım. Onu ikna etmeye çalışmadım. Eşim DYP'lilerin dolduruşuna geldi. Evliliğimizi kurtarmak için partimden bile vazgeçtim. Ona destek verecektim. Ancak o evliliğimizi bitirmek istedi'' dedi.

İzmir 2'nci Aile Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada taraflar hazır bulundu. İki taraf da anlaştıklarını ve boşanmak istediklerini belirtti. Avukat Nurdan Akkın Erdikler, “Eşimle anlaştık. Aramızda protokol yapıp malları paylaştık. Dilekçemde de belirtiğim gibi aramızda şiddetli geçimsizlik var. Boşanmak istiyorum'' dedi. Özcan Erdikler de boşanmak istediğini söyledi. Hakim Hayri Sefer Ayhan, çifti beş dakika süren davada tek celsede boşadı.   
      
milliyet



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs