En Sıcak Konular

'Erdoğan'ın sözleri ABD'yi memnun eder'

13 Haziran 2007 14:23 tsi
'Erdoğan'ın sözleri ABD'yi memnun eder' New York Times gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’deki 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi ki K. Irak’taki 500 kişi ile uğraşma safahatine gelinecek” şeklindeki sözlerinin ABD tarafından memnuniyetle karşılanacağı d

Türkiye’deki seçim sürecini ve terörle mücadele konularını yakından takip eden Amerikan gazetesi olan New York Times, Başbakan Erdoğan’ın sözlerini, “Ordu’nun büyük bir saldırı talebine destek vermeyeceğinin bir göstergesi olarak” değerlendirdi. Türk ordusunun haftalardır, Kuzey Irak’ta yuvalanan PKK’nın saldırılarına karşı geniş bir askeri yanıt için bastırdığı ifade edilen haberde, askerin sınırdaki varlığını da arttırdığına dikkat çekildi.

“ERDOĞAN TÜRKİYE’DEKİ TERÖRİSTLERİN DAHA ÇOK OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Haberde, Erdoğan’ın Irak’ta savaştan önce kendi topraklarında PKK ile savaşması gerektiğini ifade ettiği kaydedilen haberde Erdoğan’ın, Türkiye’deki terörist sayısının Irak’takinden fazla olduğunu söylediği vurgulandı.

Irak’a yönelik büyük bir operasyon için TBMM’nin izin vermesi gerektiğine de dikkat çekilen haberde, Erdoğan’ın liderliğindeki AKP’nin yasama organını kontrol ettiği o yüzden Erdoğan’ın Irak’a müdahale ilgili görüşlerinin önemli olduğu ifade edildi.

Haberde, Erdoğan’ın bu sözleri, son haftalardaki sert söylemlerin aksine dikkatli bir ton olarak nitelendirilirken, “Erdoğan’ın mesajı ABD tarafından hoş karşılanacak gibi” denildi. Haberde bunun gerekçesi olarak da ABD’nin NATO müttefiki Türkiye ile Irak’taki en güvenilir ortağı Iraklı Kürtlerin arasında kalmış olması gösterildi.

Erdoğan’ın Ankara’da yaşanan Anafartalar Çarşısı saldırısı sonrasında askeri bir müdahaleyi destekleyen sözleri de hatırlatılan haberde, Başbakan’ın bu son çıkışının, Anafartalar’daki duruşuna göre keskin bir farklılık gösterdiğine dikkat çekildi.

Haberde, siyasi olarak Erdoğan’ın ordu ile karşı karşıya olduğu da savunuldu.


haber7



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs