En Sıcak Konular

Kutan: Seçimde 2 parti var, biri biz!

13 Haziran 2007 14:11 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, seçimlerde iki partinin yarışacağını ileri sürerek, ''Bir tarafta milli görüşün temsilcisi Saadet Partisi, diğer tarafta birbirinin aynı olan diğerleri...'' dedi.

Partisinin İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Başakşehir'de düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katılan Kutan, 22 Temmuz'daki seçimlerin, daha öncekilerden daha önemli olduğunu belirtti.

''Türkiye elden gidiyor'' diyen Kutan, iktidarın Türkiye'nin ne noktaya geldiğinin idraki içinde olmadığını iddia etti. Kutan, geçmişte siyasi partilerin ''sağcı ve solcu'' diye ayrıldığını, partilerin milletvekili aday listelerine bakıldığında ise sağcı olduğunu dile getirenlerin sol bir partide, solcuların ise sağ bir partide yer aldığını ifade ederek, ''Bunların birbirinden farkı yok. Bu seçimde 2 parti yarışacak, bir tarafta milli görüşün temsilcisi Saadet Partisi, diğer tarafta birbirinin aynı olan diğerleri...'' dedi.

Recai Kutan, milletvekili adaylarının toplumun tüm kesimlerini temsil ettiğini savunarak, ''Her biri pırlanta değerinde hanım adaylarımız da var. Bunların içinde başörtülü olanları da var, başörtüsüz olanları da var. Bu, topluma, özellikle inanan insanlara, inandıkları gibi yaşama hakkı tanımak isteyenlere verilmiş en önemli mesajdır. Bu kardeşlerimizi millet seçecek ve Allah'ın izniyle parlamentoya göndereceğiz'' diye konuştu. Adaylarının yaş ortalamasının 43 olduğuna da dikkati çeken Kutan, genç bir parti olduklarını söyledi.

Kutan, hükümeti de eleştirerek, ''AK Parti geldi. Tablo, ekonomik yıkım, dış politikada facia ve milli değerlerde tahribat... 4,5 yılda ne yaptınız? Türkiye'yi sadece batırdınız'' diye konuştu. Toplantıda partinin başörtülü kadın milletvekili adayları Fatma Nevin Gökçe, Şule Rıdvanoğlu ve aralarında Osman Yumakoğulları'nın da yer aldığı milletvekili adayları tanıtıldı.

ŞEHİT CENAZELERİNDEKİ PROTESTOLAR

Recai Kutan, basın mensuplarının, ''şehit cenazelerindeki protestolara'' ilişkin soruları üzerine de, toplumda uygulanan dış politika nedeniyle hükümet ve hükümet üyelerine yönelik ciddi bir reaksiyon oluştuğunu ileri sürerek, şunları söyledi: ''Çünkü toplum kabul ediyor ki, dış politika büyük ölçüde ABD, AB ve İsrail'e bağlıdır. Eğer şu anda Türkiye'de terör büyük ölçüde pervasız eylemler yapabiliyorsa, bu teröristlerin arkasında en başta ABD, İngiltere ve İsrail vardır. Bu da reaksiyonun oluşmasına sebebiyet veriyor. Art arda gelen şehit cenazeleri, milletimizi rahatsız ediyor. Biz camilerde yapılan ve fevkalade aşırıya kaçan protestoları tasvip etmiyoruz. Camilerin avlusunda bu tür protestolar kabul edilebilir değil.''

Kendisinin de Kocatepe Camii'ndeki bir şehit cenazesine katıldığını, orada 3 bakanın protesto edildiğini ve bunun da kendisini üzdüğünü belirten Kutan, ''Diyorum ki, elbette Türkiye çok sıkıntılı günlerin içerisine düştü. Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşçe kucaklaşmaya ihtiyacımız varken bazı çevreler, Türkiye'de gerginliğin artması, kamplaşmanın derinleşmesi gayreti içinde oluyorlar. Bundan siyasi rant elde etmek istiyorlar. Onları ikaz ediyoruz. Bu ülke hepimizindir, her zamankinden daha fazla barış ve huzur ortamına ihtiyaç var'' dedi.

haber7



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs