En Sıcak Konular

Öcalan'ın sevgilisi PKK'nın parasını işletiyor

27 Kasım 2011 13:39 tsi
Öcalan'ın sevgilisi PKK'nın parasını işletiyor Abdullah Öcalan'ın eski sevgilisi Ayfer Kaya'nın PKK'nın Avrupa yapılanmasının gözetiminde ticaret yaptığı ortaya çıktı.

Sabah'ın İtalya'da bulduğu Abdullah Öcalan'ın eski sevgilisi Ayfer Kaya PKK'nın ticari faaliyetlerinden sorumlu. Kaya, ucuza aldığı işletmeleri restore ettirip, işletmesini PKK yandaşlarına vererek örgüte para kazandırıyor

Yıllar sonra İtalya'da bulduğumuz Abdullah Öcalan'ın eski sevgilisi Ayfer Kaya'nın PKK'nın Avrupa yapılanmasının gözetiminde ticaret yaptığı ortaya çıktı. Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün bir çanta dolusu nakit parasını (yaklaşık 5 milyon dolar) çarpıp ortadan kaybolduğu öne sürülen Kaya, bu iddianın aksine PKK'nın parasını işletiyor. Türk istihbarat birimleri, Kaya'nın uzun süredir PKK ile bağlantılı olarak ticaret yaptığını biliyor.

Örgütün Avrupa yönetimince İtalya'da PKK sermayesi oluşturmakla görevlendirilen Kaya, bu amaçla ucuza aldığı dükkânları restore ediyor ve örgüte yakın kimselere vererek işlettiriyor. 150-200 bin Euro'ya satın alınan küçük dükkanlar restoran olarak kullanılıyor. Kaya, ihtiyaç duyulan etleri bile temin ediyor. Her işle bizzat ilgileniyor ve sorumlusu olduğu işyerlerinin sermayesini büyütüyor. İtalyanlarla iyi ilişkiler kuran Kaya, iş çevrelerinde çok sevilen biri. Kaya'nın yeni sevgilisi ve iş ortağı olan Cano kod adlı Mehmet Can Altunbaş Haziran 2010'da Via Emilia Ovest 18, Reggio Emilia, Modena adresinde yeni bir döner dükkânı satın aldı. İtalyan eşi Aurora Altunbaş'tan 5 Eylül 2002'de boşanan Altunbaş, 20 Haziran 2003'te ise Havva Altunbaş ile evlendi. Altunbaş, Kaya ile birlikte olsa da halen Havva Altunbaş ile resmi olarak evli.

İTALYAN POLİSİ GÖZ YUMUYOR

Kaya'nın Modena'da yaşadığını, bölgenin "mareşal" lakaplı emniyet müdürü de biliyor. Ancak "mareşal", Kaya'nın İtalyan Gizli Servisi SISMI'nin gözetiminde olmasından dolayı Kırmızı Bülten'le aranmasına rağmen herhangi bir işlem yapmıyor. Kaya'nın, emniyet müdürünün yanı sıra vali yardımcısı ve belediye başkanıyla da arasının iyi olduğu belirtiliyor. Bir dönem Yunanistan'da döner dükkânı işleten Kaya'nın, burada iş ortaklarıyla arası bozulunca İtalya'ya yerleştiği belirtildi.

Öcalan'la kaçış macerası

Kaya, Öcalan'ın Ekim 1998-Şubat 1999 arasındaki kaçış macerasında yanında olan ve işlerini organize eden kişiydi. Öcalan 1998'de Suriye'den çıktıktan sonra Yunanistan'a gitmek için bu ülkedeki temsilcisi Kaya'dan yardım istedi. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Kaya'yla birlikte Şam'dan Stockholm'e giden tarifeli bir uçakla Atina'ya indi. Burada Yunanistan İstihbarat Teşkilatı EYP'nin Dimitri isimli üst düzey bir yöneticisi tarafından karşılandı. Öcalan, Yunanistan'a iltica etme talebinin kabul edilmemesi üzerine Rusya'ya gitmeye karar verdi. Rus yetkililerden izin çıkınca Yunan istihbarat görevlileri tarafından kendisine verilen bir jetle, Kaya'yla birlikte Rusya'ya gitti. Rusya'da bir süre kaldıktan sonra sığınacak yeni bir ülke aramasının istenmesi üzerine buradan ayrıldı ve 12 Kasım 1998'de İtalya'ya gitti. Ancak Öcalan, ABD'nin baskıları nedeniyle İtalya'da da "istenmeyen misafir" ilan edildi ve bu ülkeden de ayrılmak zorunda kaldı. 29 Ocak 1999'da tekrar Yunanistan'a gitti. Buradan Belarus ve Hollanda'ya gitmek istedi ancak iki ülke de Öcalan'ın uçağına iniş izni vermedi. Öcalan, 16 Şubat 1999'da CIA ve MİT'in ortak operasyonu ile Kenya'nın Yunanistan Büyükelçiliği'nde yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

Yunan gizli servisi EYP ile arası 'iyi'

Kaya'nın adı, Öcalan'ın Yunanistan'a girişiyle ilgili davada EYP Başkanı Haralambos Stavrakakis'le girdiği tartışmayla gündeme geldi. Kaya, duruşmada Yunanistan'ın kendilerine verdiği sözü tutmadığını söyleyip "Bize Avrupa ülkesine gideceğimizi söylediniz. Kenya, Güney Afrika lafını etmediniz. Kenya, Avrupa ülkesi mi? Bize söylemediniz" demişti. Stavrakakis ise Öcalan'la yaptığı görüşmede Afrika ülkesine gideceğini kendisine söylediğini belirtmişti. Duruşmada Avukat Kranidiotis, Kaya'yı Öcalan'ın sekreteri olarak takdim etmişti. Kaya, 3 aydır Atina'da olduğu iddialarını yalanlamış ve Yunanca konuşmaya başlayarak "4 yıldır Yunanistan'dayım" demişti.

sabah

Bu haber 1,486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs