En Sıcak Konular

Şike Yasasında son dakika golü

26 Kasım 2011 22:37 tsi
Şike Yasasında son dakika golü Jet hızıyla geçirilen şike yasa değişikliğinde sondakika nasıl bir değişiklik yaptı? O değişiklik kim(lere) yarıyor?

Yeni anayasa çalışmaları konusunda tıkanmaya yönelik belirtilerin görüldüğü şu günlerde Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi parti şike yasa değişikliği konusunda hiç gürültü patırtı yapmadan sessizce uzlaştılar ve önceki gün bu yasayı jet hızıyla Meclis Genel Kurulu'nda kabul ederek yasalaştırdılar.

Şamil Tayyar'dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup

Şike yasa değişikliğin kabul edilmesi Metris'te yüzleri güldürdü. Öyle ki tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Mayıs ayında yeniden aday olacağını söylediği iddia edildi.

Çünkü kabul edilen yasanın başkanlıkla ilgili maddesinin ‘soruşturma sürecinde’ yerine ‘hüküm giyilmesi halinde’ şeklinde değiştirildiği ortaya çıktı.

Yani partilerin teklif ettiği kanun teklifinde hakkında soruşturma açılan kişi "soruşturma evresi"ndeyken kulüp yöneticiliği gibi faaliyetlerde bulunamıyordu. Ancak yasalaşan halinde bu durum "mahkumiyet alması halinde" şeklinde değiştirildi.

İşte AKP, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerinin verdiği kanun teklifi;

Bu maddede tanımlanan suçlardan dolayı hakkında soruşturma başlatılan kişinin
soruşturma evresinde Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından, kovuşturma evresinde Cumhuriyet savcısının talebi üzerine veya re'sen mahkeme tarafından soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar spor federasyonlarında ve kulüplerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyesi, Denetim Kurulu Üyesi, Denetçi olarak ve sair idari görev yapmasının yasaklanmasına karar verilir. Verilen karar üzerine kişinin kulüp ile olan görev ilişkisi derhal sona erdirilir. Bu kararla ilgili olarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nun itiraza ilişkin hükümleri uygulanır. İtiraz, kararın derhal uygulanmasını engellemez."

Şike ile ilgili teklif edilen kanun teklifinin ilgili maddesi böyle. Ancak Adalet Komisyonunda kabul edilen kanun teklifinde bu madda aşağıdaki şekilde değiştirildi.

İşte Adalet Komisyonun kabul ettiği kanun teklfi;

Bu maddede tanımlanan suçlardan dolayı cezaya mahkûmiyet halinde, kişi hakkında ayrıca Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesi hükümlerine göre, spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyetler icra edilen tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan yasaklanmasına hükmolunur.”

Yasanın, başkanlıkla ilgili maddesinin ‘soruşturma sürecinde’ yerine ‘hüküm giyilmesi halinde’ şeklinde değişmesinden sonra Metris’te moraller düzeldi.

Haberturk'ün haberine göre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yasa henüz geçmeden önce Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ile ilginç bir diyalog yaşadı.

Ekşioğlu’nun, “Başkan şu yasa çıksın. Yeter ki biz buradan çıkalım. Bundan sonra başkanlık, yöneticilik mi yapacağız” sözlerine Yıldırım, “Elbette yapacağım. Mayıs’ta adayım kardeşim” şeklinde yanıt verdi.



Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs