En Sıcak Konular

Avrupalı patronlar bile AB'nin ekonomisinin iyileşeceğine inanmıyor

26 Kasım 2011 19:57 tsi
Avrupa'nın en büyük 14 şehrinin oda başkanına Avrupa Birliği ekonomisinin 6 aylık geleceği için yapılan anketin sonuçları İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) açıklandı.

'Ekonomideki gidişattan nasıl etkilendikleri' sorulan Avrupalı patronların yüzde 66'sı, önümüzdeki 6 ay içinde bölgelerinde ekonominin daha kötü olacağı kanaatinde. Katılımcıların yüzde 26'sı sözkonusu dönemde ekonomik aktivitelerin aynı kalacağını belirtirken, ekonominin iyileşeceğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 6 oldu.

Avrupa Birliği'nin (AB) en güçlü odaları, zor günler geçiren Avrupa ekonomisinin geleceğini konuşmak için İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde bir araya geldi. Paris, Frankfurt, Madrid ve Milano gibi şehirlernden ticaret ve sanayi odalarının oluşturduğu Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Kulübü (Club of Chambers), yılda iki kez düzenlediği toplantısını bu defa İstanbul'da gerçekleştirdi. Toplantı; 'Seçkinler Kulübü' diye de adlandırılan Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Kulübü'nün, AB üyesi olmayan bir ülkede düzenlediği ilk toplantı oldu. İstanbul Ticaret Odası, toplantılara yaklaşık 1,5 yıl önce davet edildi.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkanı Alessandro Barberis'in de bulunduğu toplantıya, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş başkanlık etti. Yalçıntaş, bu toplantıya evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kulübün İstanbul Toplantısı'na; Madrid, Brüksel, Paris, Lüksemburg, Lyon, Münih, Amsterdam, Frankfurt, Milano, Londra, Berlin, Atina, Torino ve İstanbul olmak üzere 14 Avrupa şehrinden oda başkanları katıldı.

Bütün gün süren toplantılarda, katılımcılara daha önceden gönderilen 'Barometre' adlı anketin sonuçları açıklandı. Avrupa ekonomisindeki gelişmelerin bölgeye etkilerini ölçmeyi amaçlayan ankette, Oda başkanlarına geçmiş ve gelecek 6 aylık beklentileri soruldu.

AB ülkelerinde ekonominin önümüzdeki 6 aylık dönemde daha kötü olacağını düşünenlerin oranı yüzde 66 oldu. Katılımcıların yüzde 26'sı, sözkonusu dönemde ekonomik aktivitelerin aynı kalacağını belirtirken, ekonominin iyileşeceğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 6 oldu. Geçmiş 6 ayın değerlendirmesinde de benzer bir sonuç ortaya çıktı. Buna göre katılımcıların yüzde 46'sı kötü bir 6 ay geçirdiğini söyledi. Yüzde 40'ı ekonomik aktivitenin aynı kaldığını belirtirken, yüzde 13'lük bölüm ise iyileşme olduğu görüşünü dile getirdi.

Toplantının diğer bir konusu da İTO'nun önerisiyle 'AB üyesi ülkelerde inovasyon ve Ar-Ge'nin ekonomik kalkınma üzerindeki etkisi' oldu. Bu çerçevede İTO'nun büyük ortağı olduğu Kurtköy'deki Teknopark İstanbul Projesi'nin tanıtımı da yapıldı.

(CİHAN)

Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs