En Sıcak Konular

Kılıç: Yasadaki değişiklik Fenerbahçe için yapılmıyor

26 Kasım 2011 18:21 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılan değişiklikle ilgili, ''(Fenerbahçe için yapılıyor) denmesi tamamen yanlıştır'' dedi.



Bakan Kılıç, katıldığı bir televizyon programında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da gerçekleştirilen değişikliğin bireyleri kurtarma adına yapılmadığını kaydetti.

''Bu, hükümetin tasarısı değil. Sizin de imzanız var'' diyen Kılıç, şunları söyledi:

''Gelen eleştirileri anlayamıyorum. Kanunda 18 kulüp başkanının ıslak imzası bulunmaktadır. Bunun 'Fenerbahçe için yapılıyor' denmesi tamamen yanlıştır. 1-3 yıl arası ceza, diğer hükümlerle birlikte kesinlikle ağır cezadır. Bir iş adamının 3 yıl işinden uzakta kalması, itibarsızlaşması kolay bir şey değildir.''

-''Avrupa'nın gazına gelecek bir hükümet yok''-

Ayrıca, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin görüşlerini de dile getiren Bakan Kılıç, Rusya'nın savaş gemilerini Akdeniz'e gönderdiğini ve AB'nin de Türkiye'yi Suriye'ye müdahaleye zorlamasına ilişkin bir soruya ise ''Türkiye'de AB'nin gazına gelecek bir hükümet yok. Türk-Rus ilişkileri tarihinin en iyi noktasında. Türkiye'nin Rusya ile karşı karşıya gelmesi olasılık dahilinde bile değildir'' yanıtını verdi.

''Rusya, kendi halkının ciğerlerini diri diri parçalayan Esad'ın yanında yer alıyorsa, büyük bir yanlış yapıyor demektir'' yorumunda bulunan Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Savaşarak gidilecek hiçbir yer yok. Afganistan'da 40 yıldır savaş devam ediyor. Rusya ayrıldı, şimdi ABD savaşıyor. ABD'nin de Rusya'nın da 'benim nükleer silahım daha iyidir, benim katilim, diktatörüm daha iyidir' yaklaşımından vazgeçmesi gerekir. Keşke diploması daha hızlı çalışsa. Birleşmiş Milletler (BM) insan ve hukuk odaklı bir yapı olmaktan çıktı. Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanı olacağı bir dünya, iyi bir dünya değildir. Sarkozy'nin ağzına bakan AB'nin geleceği olamaz.''

-''Sarkozy ve Merkel'in el pençe divan duracağı günler yakın''-

Kredi değerlendirme kuruluşu FİTC'in Türkiye'nin notunu durağana çevirmesine de tepki gösteren Bakan Kılıç, ''Yunanistan iflas etti. İtalya'da, Portekiz'de, İspanya'da, Fransa'da önemli sorunlar var. AB ülkeleri yük atarak gemiyi yüzdürmeye çalışırken, Türkiye'nin notu durağana çevriliyor. Türkiye, ihracat rekorları kırıyor, ekonomik büyümede Avrupa birincisiyiz. 132 milyar dolarlık ihracatımızı 133 milyar dolara çıkarmışız ama notumuz düşüyor. Haksızlığın bu kadarı fazla. Ekonomileri batarken istikrarsızlığın adresi olarak AB üyeliğine aday olan Türkiye'yi göstermek için bunu yapıyorlar. Sarkozy'nin de, Merkel'in de el pençe divan duracağı günler yakındır'' diye konuştu.

Kılıç, Türkiye'nin 1 milyon 25 bin gence öğrenim kredisi ve burs verdiğini de hatırlatarak, ''Bizim öğrencilere dağıttığımız kadar hazinelerinde nakit parası olmayanların bize söyleyecek sözü olamaz'' ifadelerini kullandı.

-Bedelli askerlik konusu-

Bedelli askerliğe hükümet ve parti olarak her zaman mesafeli durduklarını anlatan Suat Kılıç, ''Bu ülkede yüz binlerce genç kişi, okulu gerekçe göstererek askere gitmekten kaçınıyorsa, 30 yaşına kadar da askerden kaçmak için mücadele veriyorsa, burada büyük bir sorun var demektir. 30 yaşından sonra adamı askere alsanız ne olacak, almasanız ne olacak. Bana göre 30 yaşını devirmiş adamların askere alınmaları orduya, devlete yüktür. Asker kaçaklarının takibi ile yorulan bir ordu var. Askerlik şubelerinin en büyük iş yükünü asker kaçakları oluşturuyor. 460 bin kişinin bu durumda olduğu söyleniyor. Büyük bir sorun yumağı vardı, biz de birikmiş bu sorunu çözdük'' değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, bedelli askerlikte yaş sınırı ve parasal konulardaki tartışmalarda ''mutlak adaletin'' sağlanmasının mümkün olmayacağını dile getirdi.

Muhalefet partilerinin tutumunu eleştiren Bakan Kılıç, ''Ben tezkere aldıktan 3 ay sonra Marmara depremi sebebiyle bedelli askerlik çıktı. Bedellide yüzde 100 adalet sağlanır mı? Sağlanmaz. Esas üzüldüğüm şey, hem giderim, hem ağlarım takımı var. Seçim öncesi parası olana bedelli, parası olmayana bedelsiz vaadinde bulunan partiler, şimdi bu düzenlemeyi eleştiriyorlar. Burada mutlak adalet aranması doğru bir tavır değildir'' şeklinde konuştu.

Yurt dışında bulunan 30 yaşın üzerindeki gençlere yönelik 21 günlük temel eğitimin kaldırılmasına yönelik eleştirilere de yanıt veren Kılıç, ''Bu yorumları yapanlar, askerliğini bedelli yapıp, 21 gün süreyle kışlaya gidenlerdir. 'Bizi niye 21 gün yaptırdınız?' demek istiyorlar. Hükümet olarak bizim burada bir önerimiz olmaz. Üstelik 21 günde kim bir asker olur. 21 günde nişanı, hedefi nasıl öğreteceksiniz? 21 günde tek öğrendiği şey, tekmil verme ve selam verme. Selam durmayı öğrense ne olur, öğrenmese ne olur'' dedi. 

A.A.



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs