En Sıcak Konular

Paşa kızdı!

13 Haziran 2007 11:52 tsi
Atatürkçü Düşünce Derneği, İşçi Partisi'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitinge katılan üyeleri hakkında işlem yapacak. Dernek, 9 Haziran'daki mitinge katılmayacağını duyurmuştu.

İşçi Partisi tarafından Diyarbakır'da düzenlenen mitinge katılan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri disipline sevk edilecek.

Dernek, daha önce 9 Haziran'daki 'Birlik ve Kardeşlik' mitingine katılmayacağını duyurmuştu. Karara rağmen alana giden üyeler 'Dernek disiplinine aykırı hareket etmek'ten disipline sevk edilecek. ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral M. Şener Eruygur, derneğin internet sitesinden yaptığı açıklamada, mitinge katılan üyeler hakkında işlem yapılacağını vurguladı. Eruygur, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İnternet sitemizde yayımladığımız genelgeye karşın, bazı üyelerimizin, İstanbul şubelerinin katılım kararı aldığı ya da şube olarak katılacakları gibi beyanlarda bulundukları, bazı şubelerin de pankart açmak suretiyle mitinge katıldıkları belirlenmiştir. Dernek disiplinine aykırı hareket edenler hakkında tüzük hükümleri doğrultusunda yapılacak inceleme sonucuna göre işlem yapılacağı doğaldır. İyi niyetli de olsa örgüt disiplinine aykırı davranışların gücümüzü ve etkinliğimizi olumsuz yönde etkileyeceği konusunda tüm üyelerimizin uyarılmasını rica ederim."

Cumhuriyet mitinglerinin amacına ulaştığını ve seçimler sonuçlanıncaya kadar miting tertiplenmeyeceğini duyuran ADD, siyasi partiler tarafından tertiplenen mitinglere de ADD adına katılımın yapılmayacağını açıkladı.

'Üye kazanmak için şehit törenlerine katılın'

ADD, üye sayılarını artırmak amacıyla şehitlerin cenaze törenlerine katılma kararı aldı. ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan, yayımladığı genelgede, şehit ailelerinin ADD'li yapılması yönünde talimat verdi. Şehit törenlerine katılınması talimatı veren Ercan, şunları kaydetti: "Teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizin acılı ailelerinin en yakınında ADD olmalıdır. Bu bakımdan ADD üyeleri bölgelerinde veya civar bölgede tertiplenen şehit cenaze törenlerine yoğun katılım sağlayacak; kederli ailelerine taziyede bulunacak, elden gelen yardımların yapılması sağlanacaktır. "

 

Zaman
 

 

 



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs