En Sıcak Konular

Arınç cuntacılara meydan okudu

25 Kasım 2011 21:56 tsi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, demokrasinin düşmanlarını yargı önüne çıkmasını sağladıklarını söyledi.

Arınç, "Darbeciyi koruyan hükümleri referandumlarda kaldırdık. 12 Eylülcüler ve 28 Şubatçılar yargı önünde hesap vermeye hazırlanıyor. Çok güzel işler yapıyoruz. Siz karar verdiniz. Anayasanın 26 maddesi değişti. Bundan sonra varsa bir babayiğit darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım. Varsa aklını kaçırmış 3 -5 kişi cuntacılık yapsın görelim. Geçti o günler." dedi.

Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenenAK Parti İlçe Kongresi, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı. Kongrede konuşan Arınç, 2 sene sonra mahalli seçimlerin olduğunu hatırlatan Arınç, "Ağzıma bakıyorlar. Bilmem ne kadar zaman sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ondan sonra tekrar seçimlere gidiyoruz. 4 yıl dediğiniz 4 gün gibi geçiveriyor. Seçimler bizim sınavlardır. Seçimlerde aldığımız başarılardır. Ölçümüz, iki günü birbirine denk olmayacaktır. Daha başarılı olacağız. Yola ve hizmete devam. Eskisi ile yenisiyle biz birlikteyiz. Birbirimize küsmeden kibir ve gurur yapmadan AK Parti'nin Türkiye'ye getirdiği hizmetlere devam ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de 9 seneden beri tek başına iktidarda olduklarını hatırlatan Arınç, 60 yıllık siyasi hayatta bu kadar istikrarlı bir hükümetin olmadığını söyledi. Seçimden sonra bir karikatürü çok beğendiğini anlatan Bülent Arınç, "Çok fazla karikatür çizildi. Ama bir tanesi çok hoşuma gidiyor. Tayyip Erdoğan'ın karşısına MHP lideri Bahçeli ve CHP lideri Kılıçdaroğlu geçmiş. 'Söyleyin bakın hanginiz bana oy verdi' diye soruyor. Bu gelişigüzel bir olay değil. Kimse kara kaşımıza kara gözümüze oy vermiyor. Neye oy veriyor? Halk seçime neden gider? Geriye dönüp bakarsak tek parti iktidarı görünmüyor. 60 darbesinde sonra koalisyonlar çıktı 80'den sonra Anavatan Partisi tek başına geldi. 87'den sonra koalisyonlar kuruldu. Koalisyon bizde yaşanmadı. İlk defa 2002 seçimlerinde Meclis'teki yedi parti Meclis dışında kaldı. 3 dönemdir gelmiyor." şeklinde konuştu.

"27 NİSAN MUHTIRASINI HATIRLARSINIZ"

Siyasinin itibarsızlaştığı, yolsuzlukların arttığı, paranın değerini kaybettiği dönemde AK Parti'nin geldiğini söyleyen Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Millet şunu istiyor? Siyasi itibarsızlaşmıştı. Çünkü ülkede yolsuzluklar vardı. Geri kaldı. Enflasyonlar vardı. Paranın değeri kalmamıştı. İşsizlik aldı başını gitti. Böyle bir zamanda sandıkları gitmek parti tercihi yapmak da zorunlu hale gelmişti. Öyle bir zamanda AK Parti ortaya çıktı. Millet güvene dik durmaya ve cesaretli durmaya karar verdi. Bu partiyi kuranlar hayat verenler ilkeli ve kararlıdır. Biz böyleyiz kim ne derse desin kimseden korkmadık. Milletten aldığımız emaneti korkup ortada bırakıp kaçmadık. Şimdi ortaya çıkan belgeler bu partinin korkup kaçıp gitmemesi için hükümeti bırakıp kaçması için çok şey yapıldı. Israrla ve cesaretle demokrasinin gereğini yaptık. Millet buna inandı. 27 Nisan muhtırasını hatırlarsınız. Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Meclis başkanıyım. Meclis'i topladım. 367 kepazeliği diye bir şey çıkardılar.Anayasa Mahkemesikabul etti ve cumhurbaşkanı seçemedik. Aynı gün akşam bildiri yayınlandı. Bu bir kırılma noktasıydı. Geçmişte hükümetler ve başbakanlar gibi varsa şapkası neyi varsa toplayıp gidecek miydi? Yoksa bunun karşılığını millete güvenerek verebilecek miydi? 28 Nisan sabah saat 9'da Türkiye hükümeti adına bir açıklama. Otur oturduğun yerde sen benim emrimde bir memursun. Benim işime karışma kendi işine bak."

"GERDEĞE GİRMİŞ GİBİ SEVİNEN LİDERLER VAR"

Milletin AK Parti'ye inancının devam ettiğini kaydeden Arınç, 11 Haziran seçimleri öncesi vaadleri hatırlatarak bazı siyasi parti liderlerini eleştirdi. Arınç şunları kaydetti: "Millet yüzde 50 veriyor, bir başkası yüzde 25 aldı mı bayram ediyor. Bir başkası barajı açtı mı uçuyor mutluluktan. Bir başkası çok büyük iddiaları vardı. Maşallah. Binde 6 aldığı için çok mutlu. Bursa'da rakibimizdi. Şöyle uyduruk bir partiler de var. Yüzde 35 alacağım deyince dudaklar uçukluyordu. Yüzde 35'i alamadı, canım az bir yanılma farkıyla. Binde 5 aldı. O da çok mutlu oldu. DP Genel Başkanı Bursa'ya geldi ve bin kişiyle miting yaptı. Sözüne bakarsanız yüzde 52'yi garantilemiş maşallah. Hemen başbakanlığa hazır. Gerdeğe girecek damat gibi. Büyük bir heyecan içinde. Tabelasını zor kurtardı. Bunların yanında biz yüzde 50 aldık. Günde iki defa şükür secdesi yapmamız lazım." dedi.

"DARBE YAPACAK BABAYİĞİT VARSA GÖRELİM"

Darbeci ve cuntacıları sert dille eleştiren Arınç, demokratik adımlarla darbe yapmanın önüne geçtiklerini söyledi. Ayrımcılığı kaldırdıklarını dile getiren Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "İnsan hakları ihlallerine son verdik. Demokrasi düşmanlarını yargı önüne çıkmasını sağladık. Darbeci koruyan hükümleri referandumlarda kaldırdık. 12 Eylülcüler ve 28 Şubatçılar yargı önünde hesap vermeye hazırlanıyor. Çok güzel işler yapıyoruz. Siz karar verdiniz. Anayasanın 26 maddesi değişti. Bundan sonra varsa bir babayiğit darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım.. Varsa aklını kaçırmış 3 -5 kişi cuntacılık yapsın görelim. Geçti o günler. Bundan sonra demokrasi ve halk iradesi, sandık ve seçim var. Beğenir yüzde 50 verir, beğenmez yüzde 7'ye düşürür. Millet bu sevdiğine ve sevmediğine en iyi şekilde cevap verir." açıklamalarında bulundu

samanyoluhaber



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs