En Sıcak Konular

Öcalan taleplerine Özel'den sert cevap

25 Kasım 2011 18:17 tsi
Öcalan taleplerine Özel'den sert cevap Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ev hapsine alınmasına yönelik BDP'nin gündeme getirdiği önerilerle ilgili soruya Necdet Özel çok sert cevap verdi.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın bedelli askerlikten, Öcalan'a ev hapsi taleplerine kadar pek çok konuya yönelik sorularını yazılı olarak yanıtladı. Özel Öcalan'a ev hapsi taleplerine "Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum" yanıtını verdi.

ÖCALAN'A EV HAPSİ

Genelkurmay Başkanı özellikle BDP tarafından sıkça dile getirilen "Öcalan'a ev hapsi" talebine yönelik soruya da şu yanıtı verdi:

"Suçun cezasız kalması, hafifletilmesi ve değiştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum. Türk kamuoyu ve vicdanlar bunu kabul etmez."

BEDELLİ ASKERLİK

Özel, "Terörle mücadelede başarıya ulaşılmadığı görüşüne katılmıyorum. Uzun soluklı bir mücadeledir. Sonuç almak için iç ve dış kaynaklar kurutulmalıdır" dedi.

Org. Özel bedelli askerlikle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Geçen yıl bedelli askerlik uygulaması "Askerlik Sisteminin Yeniden Değerlendirilmesi" çalışması içinde ele alınmış ve çalışma sonuçları Genelkurmay Başkanlığının resmi görüşü olarak Ekim 2010'da Sayın Başbakan'a sunulmuştur. Ancak, konu seçim öncesinde gündeme gelmemiş, genel seçimden sonra ülkenin önemli gündem maddelerinin ön sıralarında yer almıştır. Bu durum üzerine eski çalışmadan da büyük ölçüde istifade ederek ve hassasiyetlerimizi tekrarlayarak, kurumsal görüşümüzü ilgili makamlarla paylaştım. Bilindiği üzere, demokratik parlamenter sistemde, karar mercii yürütme ve yasama organıdır. 22 Kasım 2011 tarihinde Sayın Başbakan tarafından bedelli askerlik uygulamasının esasları kamuoyuna açıklanmıştır."

KARAYILAN İDDİASI

Özel, Murat Karayılan'ın İran'da yakalandıktan sonra serbest bırakıldığı yönündeki soruya, "Bu konuda TSK'da herhangi bir mevcut bilgi yoktur" yanıtını verdi.

HASDAL ZİYARETİ

Org. Özel Hasdal'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak da, "Tutuklu TSK personeli aynı ortak kaderi paylaştığmız silah arkadaşlarımdır. Ziyaretimin amacı insanidir. Ziyaretimize başka anlamlar yüklemek yanlıştır. TSK hukukun üstünlüğüne her zaman önem vermektedir, bu safhada başka bir değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum" açıklamasında bulundu.

YAŞ'TA İSTİFA

Org. Özel, "Ağustos ayındaki şura öncesinde, tüm kuvvet komutanlarının istifa ettiği süreçte sizin istifa etmemenizle ilgili birçok spekülasyon yapılmıştı. Bu spekülasyonlara bir yanıt verecek misiniz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bu soruyu sorduğunuz için özellikle teşekkür ederim.

Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle, isteyen istediği şekilde değerlendirme yapabilir. Ancak bu değerlendirmelerin, duygusallıktan uzak, önyargısız, kişileri yakından tanıyarak ve mesleki hiyerarşi dikkate alınarak objektif bir şekilde yapılmasının faziletli bir davranış olduğunu düşünüyorum.

TSK gibi çok ulvi bir kuruluşu komuta etmenin gururunu ve onurunu taşıyorum. Bu görevin sorumluluğuna müdrik bir birey olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesine, anayasamızda belirtilen temel ilkelere ve içtiğim askerlik andına bağlı kalarak, görevime odaklı, insan merkezli, ortak akıl kullanarak, yetkililerle konuşarak, diyalog kurarak, sorunlara çözüm arayan şeffaf bir yönetim anlayışla bana tevdi edilen bu şerefli kamu hizmetini yapmak arzusundayım."

cihan


Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs