En Sıcak Konular

'Ankara, en güvenli başkentlerden birisi'

25 Kasım 2011 14:58 tsi
Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, polisin icraatlarını istatistiklerle açıkladığı açılış töreninde, Ankara'nın en güvenli başkentlerden birisi olduğunu söyledi.

Çatalkaya, "Huzur ve güven ortamını en üst seviyeye çıkararak, kalıcı hale getirmek temel hedefimizdir." diye konuştu.

Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete girdi. Geçmiş yıllarda uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık gibi organize suç örgütlerinin cirit attığı bir yer olarak bilinen Çinçin semtine kurulan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün açılış kurdelesini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki kesti.

Açılışta bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, 'Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam' projesi kapsamında yapılan çalışmaların istatistiklerine değindi. Suçu oluşmadan önlemenin önemine vurgu yapan Çatalkaya, vatandaşın bilinçlendirilmesi için 70 binden fazla kişiyle birebir görüşme yapıldığını aktardı.

2011–2012 eğitim ve öğretim döneminde 'Güvenli Okul' çalışması kapsamında 146 okulda polisin görev yaptığını aktaran Çatalkaya, diğer okullarda da okul irtibat görevlileriyle, yaya ve motorize devriyelerinin hizmet verdiğini belirtti.

Başkent'teki üniversitelerde bir müdür yardımcısı sorumluluğunda personel görevlendirildiğini ifade eden Çatalkaya, güvenlik irtibat görevlilerinin Üniversite yönetimiyle iş birliği içerisinde olduğunu, 200 bin Üniversite öğrencisinin huzur ve güven içerisinde eğitim görmesine yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

Çatalkaya, "Güvenli Okul" çalışması kapsamında ise 500 bin öğrenciye ulaşıldığını ve öğrencilerin suçtan uzak tutulmasının sağlandığını kaydetti.

Ankara'da 1 milyon 200 binin üzerinden trafikte araç olduğunu belirten Çatalkaya, 2011 verilerine göre trafik kazalarında yüzde 4 oranında azalma olduğunu söyledi. Çatalkaya, 'Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim' projesi kapsamında da 3 bin 300 okulda yaklaşık 500 bin öğrenciyle görüşülerek, trafik konusunda eğitim verildiğini dile getirdi.

Narkotik Polisi'nin yaptığı uyuşturucu operasyonlarına değinen Emniyet Müdürü, "2010 yılında yakalanan uyuşturucu miktarı 355 kilogram iken bu sayı 2011'de 1 ton 200 kilograma çıkarıldı." dedi. Çatalkaya, ayrıca gençleri uyuşturucu madde kullanımı ve diğer zararlı faaliyetlerden korumak için uzman personel tarafından son bir yıl içerisinde 20 bin gence seminer verildiğini belirtti.

Çatalkaya, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi olarak bilinen MOBESE'nin faaliyete girdiği günden itibaren trafik başta olmak üzere terör ve asayiş konularında polisin elini oldukça güçlendirdiğini de bildirdi. Emniyet Müdürü, "MOBESE kurulduğundan bugüne kadar ışık ve hız ihlallerinde yüzde 60'lık iyileşmenin olduğu gözlenmektedir." şeklinde konuştu.

Jandarmadan polise geçen ve 800 bin kişinin yaşadığı sorumluluk alanında yapılan çalışmalar kapsamında hırsızlıkta yüzde 8 gibi bir düşüşün sağlandığını kaydeden Çatalkaya, yakalama ve suç aydınlatma olaylarında önemli bir artışın söz konusu olduğunu aktardı.

Suç oluşmadan önleme çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Çatalkaya, "Ankara en güvenli başkentlerden birisi. Huzur ve güven ortamını en üst seviyeye çıkartarak, kalıcı hale getirmek temel hedefimizdir." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs