En Sıcak Konular

Lübnan, doğalgaz için Hristofyas'la görüştü

25 Kasım 2011 14:55 tsi
Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, günübirlik resmi ziyaret için geldiği Güney Kıbrıs'ta Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüştü.

Mansur'un ziyaret amacının, Lübnan ile Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgeleri içerisinde hidrokarbon yatakları bulunup bulunmadığının araştırılması üzerinde çalışılması olduğu ifade ediliyor.

Mansur'un tek günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Güney Kıbrıs'ta bulunduğu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli tarafından kabul edildiği bildirildi. Lübnan'dan gelen teknik bir heyet de, Rum heyetle birlikte Lübnan ile Güney Kıbrıs arasındaki sözde "Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlarının Tespit Edilmesi" Anlaşması'nı tartışıyor.

Rum radyosu, sabah saatlerinde bir araya gelen iki heyetin, Lübnan'ın söz konusu "anlaşma" ile ilgili endişelerine çözüm bulmak için toplandığını duyurdu. Habere göre Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, her iki tarafın da iyi niyetli olduğunu ve teknik heyetlerin saat akşam saatlerinde tamamlanacak olan görüşmelerinden çıkacak sonucu beklemekte olduklarını söyledi.

Markulli ise şu anda görüşmeleri devam etmekte olan teknik heyetlerin amacının, Lübnan'ı; söz konusu anlaşma ile ilgili endişelendirmekte olan tüm mevzuları çözmek ve Güney Kıbrıs'ın da bu mevzuların çözülmesine nasıl katkı koyabileceğini görmek olduğunu dile getirdi.

Habere göre Markulli, teknik heyetlerin görüşmesinde ayrıca, Lübnan ile Güney Kıbrıs'ın, kendi "Münhasır Ekonomik Bölgeleri" içerisinde hidrokarbon yatakları bulunup bulunmadığının araştırılması üzerinde çalışılması ve geliştirilmesi gibi önemli konularda işbirliği yapılıp yapılamayacağının da görüleceğini belirtti.

cha



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,986 µs