En Sıcak Konular

İsrail: Türkiye ile yabancılaştık ancak..

25 Kasım 2011 13:52 tsi
İsrail: Türkiye ile yabancılaştık ancak.. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, 'İsrail'in, Türkiye ile yabancılaştığını ancak, niyetinin bu olmadığını' söyledi.

Yunanistan'da, Papadimos hükümetinin işbaşına getirilmesinin ardından ülkeyi ziyaret eden ilk yabancı temsilci olan Ayalon, Ta Nea gazetesine yaptığı açıklamada İsrail-Türkiye ilişkilerine ve İsrail'in, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile enerji konusundaki işbirliğine değindi.

İsrail'in, Yunanistan ile olan stratejik ilişkisinin Türkiye'ye karşı olmadığını söyleyen Ayalon, "Türkiye ile yabancılaştık. Ancak bizim niyetimiz bu değildi. Bu, bizim inisiyatifimizle de olmadı. Ancak, (Türkiye) saldırgan ve kışkırtıcı eleştirileri azalttı. Ve bunları durdurduğunda ilişkilerimizi iyileştirebiliriz" görüşlerini dile getirdi.

Ayalon, Rumların Doğu Akdeniz'de petrol arama faaliyetlerine Türkiye'nin tepki göstermesiyle ilgili olarak da, "İsrail'in, Kıbrıs (Rum) ve Yunanistan ile birlikte yasal haklarını uygulamaya devam edeceğini" söyledi.

Bu konuda mantığın üstün geleceğine inandığını ifade eden Ayalon, bunun herkesin çıkarına olacağını ve kimseye karşı olmadığını savundu.

Ayalon, "İsrail'in, enerji kaynaklarını Kıbrıs ile ortaklaşa değerlendirmekte ve doğalgazı Yunanistan aracılığıyla Avrupa'ya satmakta kararlı olduğunu" belirterek, doğalgazın Avrupa'ya ulaştırılmasında Yunanistan'ın aracı olabileceğini ve bunun da, Yunanistan için ekonomik açıdan büyük önem taşıdığını söyledi.

Bölgede sürdürülen çalışmalar çerçevesinde kısa bir zaman içinde sondajlara başlanılacağını ve ilk doğalgaz istasyonlarının 2012'nin başlarında hazır hale geleceğini ifade eden Ayalon, "Çin, Kore ve Avrupa'dan çeşitli uluslararası şirketlerin bölgeye gelme konusuna ilgi gösterdiğini" belirtti.

Ayalon, Atina'daki iki günlük ziyareti sırasında Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas ve Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile görüştü.

AA



Bu haber 960 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs