En Sıcak Konular

Sporda şike ve teşvik cezaları azaltılıyor

23 Kasım 2011 20:44 tsi
TBMM Genel Kurulunda, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmeleri sürüyor.

Teklifin tümü üzerinde BDP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Grup Başkanvekilinin her ne kadar önce imza koysa da sonradan tekliften imzasını geri çektiğini bildirdi.

Dün teklifin komisyonda ''zanlıların gözetiminde görüşüldüğüne şahit olduğunu'' belirten Bozlak, ''Bu yasada öngörülen beş yıllık cezanın bir yıla indirildiği noktada tutuklu olan teşvik zanlılarının hepsini mahkemeler bırakmak zorundadır. Çünkü, ceza infaz edildi. Bu örtülü bir aftır. Bu yargıya da müdahaledir. Kişiye özel ceza yasası yapılamaz ilkesine de açık müdahaledir'' dedi.

Tutuklu milletvekilleri için bir çalışma yapılmadığını belirten Bozlak, ''Bu yasaları çıkarmıyoruz da özel, kişiye mahsus yasa çıkarabiliyoruz. Şahıslara özel örtülü affı öngören bir düzenleme yerine toplumsal barışa ön ayak olabilecek yasalar çıkarmalıyız'' diye konuştu.

CHP adına söz alan Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Meclisin gerçek anlamda çıkarttığı ilk kanunun ''bu kanun olmaması gerektiğini'' söyledi.

8 milletvekilinin tutuklu olduğunu anımsatan Dibek, ''Öncelikle onlarla ilgili düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu mutabakatı niye orada gösteremedik? Bugün ülke gündeminde vicdanları yaralayan öyle önemli siyasal davalar var ki onları görmezden gelirsek tribünlere oynamış oluruz. Bu kanunda ortaya konulan güzel tablo bu davalar için de ortaya konulmalı'' dedi.

Dibek, yemin kriziyle ilgili imzalanan protokolun gereğinin yapılmadığını ifade ederek, ''Tüm siyasi partilere bu ayıbı temizlememiz gerektiğini dile getirmek istiyorum'' diye konuştu.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'nun, seçim süreci olduğu için komisyondan çok incelenmeden çıktığını belirten Dibek, ''Cezaların çok ağır olduğunu görüyorum'' dedi.




Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs