En Sıcak Konular

CHP'de Dersim özrü başkanlıktan etti

23 Kasım 2011 18:33 tsi
CHP'de Dersim özrü başkanlıktan etti Başbakan Erdoğan'a destek çıkarak Dersim için özür dileyen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzeffer Değer, parti genel merkezi tarafından görevden alındı.

Başbakan Erdoğan'ın Dersim'de yaşananlardan dolayı özür dilemesinden sonra CHP Diyarbakır İl Başkanı da 'Özür' dilemişti. CHP Genel Merkezi'nden de bu yönde bir hamle beklenirken tam tersi bir gelişme yaşandı. Genel merkez yaptığı açıklamada 'CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, Diyarbakır İl Başkanımız değildir' dendi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, televizyonda yaptığı konuşmada devlet adına özür dilemisinin ardından CHP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Müzaffer Değer, genel merkez tutumuna rağmen, yaşananlardan dolayı Tunceliler’den özür dilediğini söyledi.

Değer, şunları söyledi:  "Son dönemde tartışılan Dersim olayları üzerine bugün Sayın Başbakan’ın Dersim’de yaşanan olaylarda binlerce insanın öldürülmesi, katledilmesini, binlerce Dersimlinin göç ettirilmesine dair Başbakan tarafından dört ayrı belgenin açıklamasını izledik. Dört ayrı belgenin okunması sırasında tüylerimiz diken diken oldu, gözlerimden yaşlar aktı. Biz CHP olarak geçmişimizle hesaplaşmamız gerekirken, yüzleşmemiz gerekirken, özür dilememiz gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapması gerekeni bir başka partinin yapması ve devlet adına özür dilemesini gördük. Dersim faciası karşısında Dersimli, Tuncelili, yurtaşlarımızdan CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak, il örgütüm adına Dersim’de yaşanan olaylardan dolayı Dersim ve Tunceli halkından özür diliyorum."

Katliamın yaşandığı dönemin İçişleri Bakanı’nın şu an CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın akrabası olup olmadığını soran Değer, "O dönemin İçişleri Bakanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın akrabası mıdır? Dersimli acılı Alevi kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Biz CHP olarak geçmişimizle yüzleşmeliyiz ve özür dilemeliyiz" diye konuştu.

Yaptığı açıklamadan sonra, CHP Genel Başkanı veya genel merkezden özür dilenmemesi halinde istifa edip etmeyeceği sorulan Değer, "Partimizin adım atacağına inanıyorum. CHP kişilerin partisi değil, örgüt partisidir. Genel başkanımızın da buna yönelik adım atacağına inanıyorum" yanıtını verdi.

Genel merkezin savunmasını istemesi halinde nasıl bir tavır takınacağı sorulan Değer, bu soruya da, "Savunma istemeyebilirler. Ancak genel merkezin tasarrufunda olan bir karardır. Dersimde yaşananlar sadece Dersim’in yada CHP’nin değil Türkiye’nin gerçeğidir" diye cevap verdi.

Bir gazetecinin, "Belgeleri açıklayan Başbakan haklıdır diyebilir misiniz?" şeklindeki bir başka soruyu yanıtlayan Değer, "Başbakan haklıdır demiyorum. Dersim olayları bir kaç belge ile sınırlı değil. Bütün arşivi açmalarını istiyor ve bekliyoruz" diye konuştu.

CHP GENEL MERKEZİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Değer, bu konuşmayla CHP Genel Merkezi'ni karıştırdı. Genel Merkez'den yapılan açıklamaya göre, "Değer, bu konuşmayı yaptığı saatlerde CHP İl Başkanı değildi. Çünkü Genel Merkez tarafından açıklamasından önce görevden alınmıştı. İşte CHP'den yapılan kısa ama önemli o açıklama:

"CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak açıklama yapan Muzaffer Değer, Dersim konusunda özür dilediğini açıklamadan önce il başkanlığından alınmıştır. Değer açıklama yaptığında CHP İl Başkanı değildir.

Bilgilerinize sunarız"

bugün

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,002 µs