En Sıcak Konular

BDP'li 3 vekil Seçen ile görüştü

23 Kasım 2011 17:10 tsi
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya ilişkin soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Se



Görüşmenin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla kimi avukatlarca gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan milletvekillerinden Hasip Kaplan, adliyeye gelmeden önce İstanbul'daki hukukçu kuruluşları ziyaret ettiklerini ve İstanbul Barosuna giderek baro Başkanı Ümit Kocasakal ile görüştüklerini söyledi.

Kaplan, ''Gözaltılar nedeniyle geldik. BDP'den bir parlamenter heyet olarak buradayız. Biraz önce de Başsavcıvekili Fikret Seçen ile bir görüşmemiz oldu'' dedi.

Operasyon kapsamında bazı avukatların gözaltına alınmış olmasının, savunmanın sacayağını oluşturan ''savunmaya vekalet'' ilişkisine yönelik Havana kuralları ile Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelere aykırı olduğunu savunan Kaplan, ''Ben hukuki değerlendirmeye girmeyeceğim. Ancak şunu sayın başsavcıdan istedik. Avukat kimliği olan ve Adalet Bakanlığı genelgesine göre ifadesi alınamayacak konumda olan avukatlara kısıtlılık verilir, avukatların avukatları dahi onlarla görüşemezken, delilleri, delil gibi şeyleri basına kim servis ediyor? Emniyetin, savcının köstebeği kim? Onu merak ettiğimizi söyledik'' şeklinde konuştu.

Kaplan, ''Böyle saçma sapan iddialarla, Türkiye'de herkese 'terörist' diyerek, 'örgüt üyesi' diyerek, özel mahkemeler ve savcılıklara polis dosyalarının servis edilmesi durumuyla karşı karşıyayız. Bunun için dün Adalet Bakanı ile de görüştük. Bu yönüyle de bunun takipçisiyiz'' dedi.

Kaplan, şöyle devam etti:

''Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, Öcalan ile ilgili Türkiye'nin mahkumiyet kararına bakınız. En ağır savunma ihlalleri nedeniyle mahkum olduğunu görürsünüz Türkiye'nin. Bir de bunun üzerine bu eklendiğinde dünyadaki bütün uluslararası hukukçu kuruluşları, bütün insan hakları kuruluşlarını, bütün siyasetçileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başına kaldıracağız. Bunu bilsin... Şiir okuduğu günlerde karşılaştıklarını bugün kendisi uyguluyor ve maalesef, ne Mübarek döneminde, ne de Esad rejiminde bu kadar avukat tutuklandı ve gözaltına alındı.''

-5 dakikalık oturma eylemi-

Kaplan'ın konuşmasının ardından Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Demokrasi İçin Hukukçular, Toplumsal Hukukçular ve Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG) adına yapılan ortak basın açıklamasında da bazı avukatların hukuk dışı operasyon sonucu gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Açıklamada, soruşturmada kısıtlama kararı bulunmasına rağmen avukatlarla ilgili gerçek dışı haberlerin basına servis edildiği ve basının kendini yargı yerine koyduğu aktarılarak, ''Bu hukuk dışı, keyfi soruşturmaların durdurulmasını ve arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz'' denildi.

Grup, milletvekilleriyle birlikte 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,684 µs