En Sıcak Konular

Habur'da 40 kilometrelik kuyruk

23 Kasım 2011 16:22 tsi
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Avrupa ülkelerini Ortadoğu'ya bağlayan Habur Sınır Kapısı'nda TIR Parkı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.



Kuzey Irak'a yük taşımacılığı yapan araç sürücüleri Silopi Cizre Karayolu üzerinde bulunan Nerdüş Köprüsü üzerinden sıraya geçmeye başladılar. İpekyolu'nda oluşan araç kuyrukları zaman zaman trafiğin kilitlenmesine neden oluyor. Şırnak Valiliği bünyesinde bulunan TIR Parkı'nda modernizasyon ve yeniden yapılandırma çalışmalarından dolayı geçişlerde büyük bir sıkıntı yaşanıyor.

Çift şerit halinde yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşan sınırda, şoförler en çok kuyruğa girmek yerine sollama yaparak geçen tankerlerden şikayetçi olduklarını belirtti. Kuyrukta bekleyen araç şoförleri, "Biz İstanbul'dan, İskenderun'dan, Mardin'den yükümüzü alıp Silopi ile Cizre arasında bulunan Nerdüş Köprüsü yakınlarında kuyruğa girdik. Uzun zamandır kuyruklarda bekliyoruz. Bazı şoförlerin sollaması yapması yüzünden çok az bir şekilde ilerleme yapabiliyoruz. Yetkililerin özellikle sollama yapan araç şoförleri hakkında işlem yapmasını istiyoruz. Şoförler sollama yaparak hem bizim hakkımızı ihlal ediyor, hem de trafiği tehlikeye düşürüyor. Bunun için yetkililerden bir an önce bu duruma çare bulmasını istiyoruz. Bize Silopi Tır parkında verilen fişlerin Cizre çıkışında bulunan Bölge Trafik Şubesi'nde de bize fişlerin verilmesini istiyoruz. Çünkü orada fişler verilse kimse sollama yapamaz ve herkes kendi sırana göre hareket eder." şeklinde konuştu.

Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Hasan Eken, Şırnak İl Özel İdaresi'ne bağlı TIR Parkı'nda yapılan restorasyon çalışmalarının kuyrukların oluşmasına neden olduğunu söyleyerek uzun araç kuyruklarının eritilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs