En Sıcak Konular

Turgut Özal soruşturmasında önemli gelişme!

23 Kasım 2011 16:10 tsi
Turgut Özal soruşturmasında önemli gelişme! Turgut Özal'a suikast soruşturması kapsamında adliyede hareketli saatler yaşandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Güneş Taner, burada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılarından İsmail Tandoğan'a ifade verdi.

İfade verme işleminin ardından adliyeden ayrılırken kısa bir açıklama yapan Taner, ''Rahmetli Özal'a yapılan suikast ve daha sonra vefatıyla ilgili Ankara'da soruşturma yürütülüyor. İstanbul'daki savcılığa tanık olarak ifade vermem için davetiye geldi'' dedi.

Turgut Özal'a ilk suikast düzenlendiğinde orada olup bitenleri, yaşananları anlattığını belirten Taner, ''Vefatı sırasında yanında değildim. Geçirdiği rahatsızlıklar vefatıyla ilgili, bu konuyla ilgili bilgim olup olmadığı soruldu. Ben orada farklı olarak, rahmetli Özal'ın Amerika'da onunla birlikte kalan doktorlarının isimlerini verdim. Onlarla bu konuda nasıl bilgi alınabileceğini söyledim. Keza Türkiye'deki özel doktoru Cengiz Aslan'ın bu konuya vakıf olduğunu söyledim'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorduğu, ''Soruşturmayı yürüten ve daha sonra tehdit edildiği açıklanan Cumhuriyet Savcısı Uğur Tölük, soruşturma kapsamında dinlenilmişti. Siz kendisiyle görüştünüz mü? Kendisi, edindiği bilgileri Özal'a anlattığını söylemişti'' sorusuna karşılık da Taner, ''Hayır. Ben bu konuda ilk kez devlete ifade veriyorum'' dedi.

Taner, daha sonra adliyeden ayrıldı.

AĞAR: "TANIK OLARAK İFADE VERDİM"

Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek için geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Ağar, "Tanık olarak ifade verdim." dedi.

Ajanslar

Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs