En Sıcak Konular

Arınç: TSK'nın asker sayısı fazla!

23 Kasım 2011 13:54 tsi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bedelli askerliğin askerliği zayıflatmak anlamına gelmediğini belirterek, "Bugün 720 bin TSK personeli var. Ben bu sayıyı yüksek bulanlardanım'' dedi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri', Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla Bursa'da yapıldı.

Seminerin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerlik uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uygulamanın askeri zayıflatmak anlamına gelemediğine dikkat çeken Arınç, "Hassas bir ölçüden bahsediyorum. Bugün 720 bin civarında TSK'nın subay, astsubay, uzman ve erbaş var. Bu sayıyı yüksek bulabilirsiniz. Yetersiz de bulanlar da var. Ben bu sayının yüksek bulanlardanım" diye konuştu.

TSK'nın güçlü olması ve bölgemizde güçlü bir Türkiye imajına katkı sunması gerektiğini belirten Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ama, 'Bu sayı 700 bin mi, 800 bin mi olsun?' derseniz ben çok daha az sayıda ama askerlik mesleğini çok daha iyi bilen, belki profesyonel, belki sayısı biraz daha azaltılmış çok daha başarılı, silahı iyi kullanan, işin eğitimini alan TSK'nın bundan sonrası için düzenlenebileceğini düşünüyorum. Ancak orada bile TSK'nın asker ihtiyacı ile bedelli yan yana getirilerek düzenleme yapıldı. Kimisi yaşından şikayet edecektir. Kimisi de 30'u fazla bulacaktır. '30 olmasın, 28 olsun' diyecektir. Ama siz ortalama

bir kanun çıkarmak zorundasınız. Bu farklı faktörleri bir araya getirmek suretiyle yapılan bir düzenlemedir. Bunun niçin misal veriyoruz? 'Terörle Mücadele Kanunu kalkmalı mıdır?' derseniz; özellikle bu maddeden mahkum olanlar, 'Bu kanun ortadan kalksın, ihtiyaç yoktur' diyor. Bunun karşılığında bir kısım da, 'Deli misiniz siz? Memleketin halini görmüyor musunuz? Bu kanun bir ihtiyaçtan doğmuştur. Bu somut bir olay. Bu kanunun ortadan kalkmasına kesinlikle izin vermeyiz' diyor."

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs