En Sıcak Konular

Durak'a hakarete 4 bin 700 TL tazminat

23 Kasım 2011 13:44 tsi
Mustafa Tuncel, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 4 bin 700 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, başka bir suçtan dolayı tutuklu olan sanık Tuncel hazır bulunurken, müşteki Durak ise duruşmaya katılmadı.

İddianameye göre Tuncel, Durak'a basın yoluyla, rüşvet aldığı, yolsuzluklar yaptığı ve görevini kötüye kullandığı yönünde, kendisi ve ailesine yönelik hakaretlerde bulundu.

Tuncel, duruşmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, ''Davaya konu olan tavrım, Durak'ın bana yaptıklarının sonucunda ortaya çıkmıştır. 5 dönem birlikte seçildik. MHP'den seçildikten sonra işlerin kontrolünün bir kısmı MHP'ye, bir kısmı da oğluna geçti. Ayrıca bana karşı da düşmanca bir tutum içine girdiğini hissettim. Ancak sesimi çıkarmadım'' dedi.

Meclis toplantısında, Durak'ın içerisinde rüşvetle ilgili konuşmaların olduğu bir ses kaydının 3 dakikasını dinlettiğini belirten Tuncel, ''Ben itiraz edip, hepsinin dinlenmesini talep ettim. Kabul etmedi ve ses kaydının içerisinde, itiraz edenlerin isimlerinin de olduğunu söyledi. Ben de yıllardır birlikte çalıştığımızı ve böyle bir şeyin içinde olmadığımı kendisinin de bildiğini söyledim. 'Böyle bir (imar partisi) var. Sen de bunun içindesin, ben buna inanıyorum' şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ipler koptu. Davaya konu olan olaylar da böyle başladı'' diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Tuncel'i ''hakaret'' suçundan 4 bin 700 TL adli para cezasına çarptırdı ve tekrar suç işlemeyeceğine kanaat getirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

-Diğer dava ertelendi-

Tuncel, Durak'a hakaret suçundan, 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde de hakim karşısına çıktı.

Buradaki savunmasında, kendisinin de Durak'a ''hakaret'' nedeniyle dava açtığını belirterek, ''Benim şikayetlerim sonucu Durak hakkında 4-5 dava mevcut. Daha gerisi de gelecek. Söylediğim şeyler hakaret amaçlı değildir. Bildiğim, gördüğüm şeyleri söyledim'' dedi.

Mahkeme hakimi, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.



AA

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs