En Sıcak Konular

Çadırlar ve yardımlar gece dağıtılıyor

23 Kasım 2011 11:36 tsi
Van'da yardımlar, yağmalanmaması ve yardım alan ailelerin yıpranmaması için hava karardıktan sonra dağıtılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Van Valiliği İl Acil durum ve Afet yönetim merkezi, çadırlarda ve evlerinde kalan depremzedelere gıda ve diğer yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Valilikce oluşturulan 130 ayrı ekip gece gündüz vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek için çalışıyor.

Van Valiliği, ihtiyaç sahibi vatandaşlara hızlı ve koordineli bir şekilde hizmet vermek amacıyla ''Yerinde tespit ve acil müdahale ekipleri'' oluşturdu. Ağırlıklı olarak, gönüllülerden oluşan ekipler, gündüz mahalleleri gezerek ihtiyaç sahibi vatandaşları belirleyip geceleri bu ihtiyaçları sahiplerine ulaştırıyor.

Van'daki ikinci depremin ardından ihtiyaç sahiplerinin sayısının artması üzerine İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu'nun bahçesinde Beyaz Masa oluşturuldu. Taleplerin artması üzerine gönüllüler ekibinin sayısı, 25'ten 135'e çıkarıldı. Şu ana kadar 8 bin 566 aileye ulaşıldı. Bu kapsamda, bin 760 çadır, bin 985 gıda paketi, 4 bin 98 battaniye, 850 paket çocuk bezi, 500 kazak, 500 bot ve 500 mont ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Van'da bin 300 metrekarelik alanda oluşturulan ''Giyim Market''te 30 kişi hizmet veriyor. Bugüne kadar söz konusu marketten başta çadır kentte yaşayan bin 236 ailenin 9 bin 339 ferdinin giyim ihtiyacı karşılandı.

Bazı noktalarda ise büyük kamyonlardaki yardımları küçük kamyonetlere aktararak birebir belirledikleri ihtiyaç sahiplerine veriyorlar.

Yetkililer Yardımları bu şekilde yapılmasının, hem yardım kamyonetinin yağmalanmasının önüne geçtiğini, hem de maddi durumu iyi olmayan ailelerin mağduruyetini önlediğini belirttiler.

-Çadırlar özellikle gece dağıtılıyor

Vatandaşların çadırları fert başına almak istemesi nedeniyle özellikle çadırlar, belirlenen ihtiyaç sahiplerine gece veriliyor.

Depremin ilk gününden bu yana, çadır kentlere yerleşmeyi kabul etmeyen, yıkılmış, oturulamaz ve ağır hasarlı hane sahipleri öncelikli olmak kaydıyla 70.576 adet çadır dağıtılmıış durumda.

Alınan bilye göre, 5'i Erciş, 370'i Van'da olmak üzere toplam 375 genel maksatlı çadır bulunuyor. İlaveten 2'si Erciş, 14'ü Van Merkezde olmak üzere toplam 16 tane 90 m² çadır ve Van Merkezde 2 adet 55 m²'lik şişme çadır, 3 adet hava kanallı çadır, 1 piknik çadır bulunuyor.

Toplam 9 konteyner ofis ile 107 adet konteyner WC ve duş hizmet veriyor. Van Merkez ve Erciş İlçesi'nde bulunan toplam 12 çadır kentte 2 bin 354 çadır bulunuuyor. Bu çadırlarda 17 bin 85 kişi barınıyor.



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs