En Sıcak Konular

Çadır kentlere sosyal düzenleme projesi

23 Kasım 2011 10:38 tsi
Van depreminin ardından binlerce depremzede çadır kentlere yerleştirildi. Çadırların yan yana ve arka arkaya kurulduğu, yaşam alanlarının ve sosyal alanların bulunmadığı çadır kentlerde kalanlar büyük sıkıntılar yaşıyor.

Televizyondan gördüğü manzaralardan etkilenen Adanalı reklamcı, yeni bir proje geliştirerek çadır kentlerde kalan vatandaşların rahat edeceği bir yerleşim düzeni tasarladı. Mevcut çadırkent, konteyner ve Mevlana evleri düzenlerinde; güvenlik, yardım dağıtımları, adres bulma sorun olurken, çocuk oyun ve sosyal alanların bulunmadığını aktaran Ekrem Karaoğlan, kendi projesinde çok düzenli ve yaşam kalitesi yüksek yerleşim yeri oluşturulduğunu aktardı.

Bir afet sonrasında kendi hazırladığı yerleşim modeliyle çadır kentlerdeki yaşam kalitesinin çok daha artacağını ifade eden Karaoğlan, "Projemde çadır kentlerde sık sık yaşanan güvenlik, yardım dağıtımı, adres bulmalarda yaşanan sorunlar ortadan kalkacak. Kurulan sosyal alanlar ile komşuluk ve dostluk değerlerinin yükseleceği güvenli bir bölge oluşturduk." dedi.

Televizyonlarda izlediği çadır kentlerdeki düzensizliğin kendisini rahatsız ettiğini aktaran Karaoğlan, "Benim projemde, çadırlar yan yana ve arka arkaya kurulmuyor, balona benzer bir alana sadece kenarlara kuruluyor. Ortasında ise oturma yerleri ile çocuklar için oyan sahaları var. Çocuklu ailelerle çocuğu olmayanların çadırlarının bölgeleri bile ayrı. Bunun yanında tuvalet, banyo ve çamaşırhane bulunuyor. bir cadde üzerinde alana göre bloklar oluşturuluyor. Alanın büyüklüğüne göre bloklarda çadır sayısı artırılıp azaltılabiliyor. Mevcutlarına göre yaşamın çok daha kolay ve sade olduğu bir çadırkent tasarladık. Projenin uygulanması halinde afetlerden dolayı büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar çadır kentlerde rahat edecek. " diye konuştu.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,975 µs