En Sıcak Konular

'Görev henüz tamamlanmadı'

23 Kasım 2011 09:27 tsi
                        'Görev henüz tamamlanmadı' Davutoğlu'nun 'Yeni Türkiye' vizyonu

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik başarı sicili ve uluslararası ilişkiler alanındaki faaliyetlerinin "yeni bir Türkiye'nin" yaratılmasına yardım ettiğini belirterek, "Görev henüz tamamlanmadı. Ancak en azından şimdi güçlü kaslarla, dolu bir mide ile yeni bir Türkiye var. Uluslararası Para Fonu'nun kredisine artık ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.

Financial Times muhabiri Daniel Dombey'in Ahmet Davutoğlu ile yaptığı özel mülakatta, Davutoğlu, "Türkiye'de büyümenin, dünyada neden bir fark yaratacağını düşündüğünü" anlattı.
Davutoğlu "Türkiye'nin ekonomik başarı sicili uluslararası ilişkiler alanındaki faaliyetleriyle yakından bağlantılı ve her iki faktör de yeni bir Türkiye'nin yaratılmasına yardım ediyor" dedi.
"Ancak, aynı zamanda aktif, dinamik bir dış politika yok ise, ekonomi başarılı olamayabilir" diyen Davutoğlu, son iki yıl içinde Türkiye'nin Afrika'da 21, Latin Amerika'da ve Asya'da 3 elçilik açtığını ekleyerek, "Neden elçilik açıyoruz? Sadece bayrak asmak için değil, bu ülkeleri girişimcilerimize ve Türk ekonomik gücüne açmak için" ifadelerini kullandı.

-"GÖREV HENÜZ TAMAMLANMADI"-

Davutoğlu, "Birçok insan bir ayaklanmayla radikal İslamcıların geleceğinden Türkiye'nin bölünmesinden korkuyordu. Herkes bizim düşmanımızdı -Yunanlılar, Ruslar, İranlılar, Araplar. Bu psikoloji öz güven eksikliğiydi. Şimdi, düşünceler değişti. Görev henüz tamamlanmadı ancak en azından şimdi güçlü kaslarla, dolu bir mide ile yeni bir Türkiye var. Uluslararası Para Fonu'nun kredisine artık ihtiyacımız yok" dedi.
Gazete, "Vatandaşlar Türkiye'nin yükselişiyle gurur duyuyor ve eğer kim Türkiye'yi tehdit edebilir diye sorarsanız hiç kimse diyeceklerdir" şeklinde konuşan Davutoğlu'nun "sıfır sorun" politikasına yönelik eleştirilerin arttığını belirtti.

-"TÜRKİYE'NİN BAŞKA KOMŞULARI DA VAR"-

Haberde, Türkiye'nin Suriye, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Ermenistan ile ilişkilerindeki sorunlara dikkat çekilerek, Davutoğlu'nun, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Gürcistan, Irak, İran ve Azerbaycan ile Türkiye'nin "mükemmel ilişkilerine" atıfta bulunarak, Türkiye'nin başka birçok komşusunun olduğunu söylediği kaydedildi

Bu haber 1,092 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs