En Sıcak Konular

Bankaların bedelli yarışı

23 Kasım 2011 09:04 tsi
Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları harekete geçirdi.

Bedelli askerliğin bedelinin 30 bin lira olarak belirlenmesi, bankaları da harekete geçirdi. Bankalar, 12 aydan 60 aya kadar vade seçenekleriyle özel krediler hazırlıyor. Faiz ise aylık yüzde 1,30'dan başlıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'nın dün açıkladığı bedelli askerlik paketi, binlerce genci ilgilendirdiği gibi bankaları da hareketlendirdi. 30 bin lira bedelle 30 yaşından gün almış kişilere, hiç askere gitmeden tezkere imkanı sağlayan düzenleme, bu parayı ödemek için birçok genci bankalardan kredi almaya yönlendirecek.

Faiz %1,30'dan başlıyor

Maliye'nin tahminlerini göre bedelliden yararlanabilecek kişi sayısı 460 bin civarında. Ancak önceki tecrübeler göre uygulamadan yararlananların oranı yüzde 20. Bu durumda bile 90 bini kişi bedelliden yararlanacak. Bu da, ödemenin yüksekliği dikkate alındığında önemli sayıda kişiyi bankalardan kredi almaya teşvik edecek. Bankalar da bundan yararlanmak için çeşitli kampanyalarla atağa kalktı:

* Şekerbank: Banka, 3-12 ay vadeli krediyi yüzde 1,30, 13-60 ay vadeli krediyi ise yüzde 1,40'lık aylık faizle verecek. Dosya masrafının ise 300 lira olması öngörüldü.

* Türkiye Ekonomi Bankası: 'Önce TEB Şubesi Sonra Askerlik Şubesi" kampanyası başlattı. Kredinin faizi yüzde 1,40. Vade ise 36 ay. Banka ayrıca kredi alanların ödemesini 3 ay sonra başlatacak.

Masraf almayacaklar

* Denizbank: 60 aya varan vade seçenekleri sunacak. Faizin yüzde 1,34 olduğu kredide 3 ay öteleme imkanı da var. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Asker adaylarına masrafsız hizmet vereceğiz" dedi.

* Ziraat Bankası: 12-60 vadeli kampanyaya hazırlanıyor. Faiz ve masraf konusunda henüz bilgi yok.

* Yapı Kredi: 60 aya varan vadelerde yüzde 1,49 faizle kredi verecek. Masraf da almayacak.

YÜZDE 1,34 FAİZLE AYLIK 780 LİRA

Bedelli için kredi alınması durumda ödenecek aylık para faize göre farklılıklar gösteriyor. Örneğin 30 bin lira kredi yüzde 1,30 faizle alınırsa 12 ay vade için aylık ödeme 2 bin 750 lira oluyor. 36 ay vadeli kredi yüzde 1,40 faizden alınırsa aylık ödeme ise 1120 lira düzeyinde oluyor. Yine 36 ay vadeli kredi yüzde 1,34’ten alınırsa aylık ödeme 1100 lira civarında. Yüzde 1,34 faizli 60 ay vadeli kredide ise aylık ödeme 780 lira civarında olacak.

bugün


 

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs