En Sıcak Konular

Teröristbaşı Abdullah Öcalan bitti

23 Kasım 2011 08:15 tsi
Teröristbaşı Abdullah Öcalan bitti İmralı ile Kandil’in bağlantısı kesildi.

Öcalan’ın ‘katliam’ emirlerini ilettikleri tespit edilen avukatlar da yakalandı. KCK’ya yönelik 16 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarındaÖcalan’ın avukatlarının da bulunduğu 88 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kan donduran gerçeği ortaya çıkardı. Öcalan’ın avukatları aracılığıyla verdiği talimatın ardından 132 şehit verildi, 471 kişi yaralandı.

İstanbul’da gerçekleştirilen KCK operasyonu kan donduran bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.Öcalan’ın 27 Temmuz2011’de avukatlarıyla yaptığı görüşmede verdiği ‘savaşı başlatın’ talimatının ardından gerçekleşen terörist eylemlerde 132 şehit verildi, 471 kişi ise yaralandı.

‘YAPMAZSAN ŞEREFSİZSİN’

Bu gerçek Öcalan’ın avukatları aracılığıyla örgüt yöneticilerine ilettiği ve kamuoyundan gizlenen talimatının soruşturmada ele geçirilmesiyle ortaya çıktı.Kandil’e gönderilen 27 Temmuz2011 tarihli görüşmenin notundaÖcalan’ın şu ifadeleri yer aldı: “Kandil de BDPde şunu bilmeli. İkide bir biz halkı tutamıyoruz, biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasındadır diyorlar. Bırak o zaman patlıyorsa patlasın. Sorun çözülmezsedevrimci halksavaşını başlatırız, savaşa da barışa da hazırız diyorlar. Eeee o zaman yap salak! Seni tutanmı var. Yap, yapmazsan şerefsizsin! Yaparmısın yapmaz mısın sen bilirsin.Amabu şekilde daha fazla benim üzerimeyıkma. Türkiye de, ikide bir bitireceğiz, şöyle bitireceğiz diyor. Eğer bitirmezsen senden daha rezili yoktur.”

ŞAHİNLER DEVREYE GİRDİ

Ardından 21Ağustos 2011’de kamuoyunda TAKolarak bilinen KürdistanÖzgürlük Şahinleri’nden “Gerçekleştirecek saldırılarda sınır tanınmayacak, sivil ve turist fark etmeksizin herkes eylem hedefi olacaktır” açıklaması geldi.Öcalan’ın verdiği saldırı talimatının neticesinde gerçekleşen silahlı, bombalı,mayınlı ve intihar eylemleri neticesinde 68 asker, 19 polis, 9 korucu ve 36 sivil şehit olurken, 141 asker, 160 polis, 164 sivil ve 6 korucu yaralandı.

İmralı-Kandil hattı kesildi

Terör örgütü PKK’nın üst yapısı KCK’ya yönelik Türkiye genelinde operasyon yapıldı. İstanbul ve Diyarbakır merkezli iki koldan yapılan operasyonlarda 88 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 kişinin ise arandığı belirtildi. İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonun KCK yapılanmasında Önderlik Komitesi olarak nitelendirilen birimine yapıldığı öğrenildi. Öcalan’ın avukatlarının çalıştığı Asrın Hukuk Bürosu merkezli operasyonda çoğu avukat 46 kişi gözaltına alındı. Dört kişinin ise arandığı ifade edildi.

Avukatların hukuki görevlerinden çok Öcalan’ın yasa dışı talimatlarının Kandil’deki terör örgütü yöneticilerine ulaştırılmasına aracılık ettikleri tespit edildi. Asrın Hukuk Burosu’ndaki 7 avukat ile bir basın sorumlusunun gözaltına alınan isimler arasında olduğu aktarıldı. Diğer avukatların KCK’nın Önderlik Komitesi üyeleri oldukları bildirildi. Mart 2010’da başlatıldığı öğrenilen soruşturmada avukatların Öcalan’la yaptıkları görüşme içeriklerini örgütsel talimata dönüştürdükleri bu yolla da PKK ve onun üst yapısı KCK’nın Öcalan tarafından yönetilmesini sağladıkları belirlendi. Diyarbakır merkezli 42 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ise KCK’nın Diyarbakır Kent Meclisi’ne yönelik olduğu kaydedildi. Bu operasyon kapsamında Hakkari’de gözaltına alınan bir avukattan KCK’nın yasa dışı vergilendirme makbuzunun ele geçirildiği bildirildi. Yine BDP İlçe binasından iki tabanca ile 41 kilo esrar yakalandığı öğrenildi. Diyarbakır merkezli operasyonun İstanbul merkezli KCK operasyonunu destekleyici mahiyette bir operasyon olduğu vurgulandı.

Bir kez bile dava görüşmediler

KCK soruşturması Öcalan ve avukatlarının ‘dava dosyası görüşeceğim’ yalanını da deşifre etti. 1999 yılında mahkum olarak İmralı’da cezasını çekmeye başlayan Öcalan’ın 2011’e kadar avukatlarıyla 346 görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Terör örgütü ana davasından örgüt kurmak ve yönetmekten idam cezasına mahkum olan Öcalan her seferinde “devam eden davam var”, “Avukat hakkımı kullanmak istiyorum” gibi gerekçeler öne sürdü.

3 DAVA AÇTILAR

Öcalan’ın Türkiye’deki yargılanmasüreci veAİHMsüreci çok kısa bir sürede sona erince avukatlarının görüşmeleri devam ettirebilmek için AİHM’e göstermelik davalar açtığı öne sürüldü. Bu amaçla Öcalan’ın kaçış sürecinde bulunduğu Kenya, Yunanistan ve İtalya’ya sığınma hakkı tanımayarak teslim ettikleri gerekçesiyle dava açılıp süreci uzatma stratejisi izledikleri belirtildi. Son olarak Türkiye aleyhine tazminat davaları açan avukatlar, normalde tek dava açabilecekken 3 ayrı dava ile AİHM’e başvurdu.Durumu fark eden AİHM, üç davanın tek davada birleştirilmesine hükmetti. Ancak Öcalan’ın isteği ve avukatlarının itizarı üzerine AİHM 3 ayrı davanın görülmesine karar verdi. Bu durum Öcalan’ın hukuken mesnetsiz davalarla yeniden Türkiye’nin AİHM’de yargılanmasına ve yargı sürecinin uzamasına yol açtı. Böylece Öcalan’a avukatlarıyla görüşme fırsatı doğdu.Ancak Öcalan’ın AİHM’deki tazminat davasını bahane ederek İmralı’ya görüşmeye giden avukatların soruşturmanın başlama tarihi Mart 2010’dan Kasım 2011’e kadar geçen 1.5 yıllık süre zarfında 56 görüşme yaptı. Bu görüşmelerde bir kez bileAİHM’deki dava ile ilgili bir konunun gündeme gelmediği belirlendi.

Örgütün İstanbul ofisi gibi

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin yaptığı KCK operasyonunun hedefindeki Önderlik Komitesi’nin Başkanlığını Murat Karayılan’ın yaptığı, KCK Yürütme Konseyi’ne bağlı faaliyet yürüttüğü belirtiliyor. KCK içindeki tüm yapılarla ilişki kurmaya yetkili olan Önderlik Komitesi, PKK içinde ‘istisnai yetkili’ tek komite olarak dikkat çekiyor. Önderlik Komitesi, Öcalan’ın talimatlarını örgüte ileten santral görevi görüyor. Devletleşme için harekete geçen terör örgütünün anayasası olan KCK Sözleşmesi’nde de yer alan Önderlik Komitesi’nin görevleri arasında şunlar yer alıyor: Öcalan’ın hukuki işlemlerini, sağlık ve güvenlik sorunlarını takip etmek ve uluslararası alanda Öcalan’ın tanıtılmasını sağlamaya yönelik faaliyetler yürütmek.

Çocuklar bile hedef

Soruşturmada Öcalan ve onun adına avukatları tarafından 130 talimatın KCK/PKK’ya aktarıldığı tespit edildi.

İşte o talimatlardan bazıları:

♦ 132 güvenlik görevlisi ve sivilin şehit olduğu 471 kişinin yaralandığı silahlı, bombalı, mayınlı, roketatarlı saldırılar.

♦  Ev, işyeri ve bankaların ateşe verildiği sokak eylemleri, otobüsteki vatandaşın yakıldığı molotoflu saldırılar.

♦ DTK’nın kurulması, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un DTK’nın eş başkanlığına atanmaları.

♦ İç savaşı tetikleme eğitimlerini verildiği siyaset akademilerinin kurulması.

♦ Halk isyanındasokakları kanabulamakla görevli öz savunmabirliklerinin kurulması.

♦ Masum çocukların yakılmak istendiği Yatılı Bölge İlköğretim Okulları’nın (YİBO) hedef yapılması.

♦ Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması.

 DTK tarafından demokratik özerkliğin ilan edilmesi.

♦ BDP tarafından seçimlerin, Meclis’in referandumun boykot edilmesi.

♦ KCK’lılara karşı AKP’lilerin dağa kaldırılması.

Avukatlar örgüt yöneticisi

Soruşturma dosyasına giren 130 talimattan bir kısmının bizzat Öcalan tarafından verildiği, bir kısmının ise Öcalan söylememesine rağmen görüşmelere katılan avukatlar tarafından eklendiği tespit edildi. Öcalan adına talimat verme yetkisi bulunan Önderlik Komitesi’ndeki avukatlar örgüt yöneticisi olmak ve Öcalan’ı örgüt gündemi hakkında yönlendirmekle suçlanıyor.

bugün


Bu haber 1,259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs