En Sıcak Konular

'Siz vampir misiniz'

12 Haziran 2007 17:30 tsi
'Siz vampir misiniz' Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, son günlerdeki şehit cenazelerinde yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü belirterek, “Şehit kanları üzerinden siyaset yapıp meclise girsen ne olur. Kanla, vampirler beslenir.

Yavuz Alphan, 14 yıl önce, 33 askerin şehit edildiği Elazığ karayolu üzerindeki Anıttepe'de, 30 Haziran günü, anıt mezar açacak olan Bingöl Şehit Aileleri Malülleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen ve Proje Koordinatörü Fazlı Taşkıran'ı makamında kabul etti.

Aynı olayda İzmirli er Cavit Yaman'ın da katledildiğini hatırlatan Başkan Yavuz Alphan, “Şehitlerimizin hepsi fakir çocuğu. Artık bu kan dursun. Kimsenin canı yanmasın” dedi. Son günlerde kamuoyundaki tartışmalara da değinen Alphan, şunları söyledi:

“Cumhuriyet mitinglerinde 3, 5, 10 milyon insandan söz ediliyor. Bu kalabalıklar şehit cenazelerinde neredeydi? Bu kişiler neden şehit cenazelerine gelmediler. Bakıyorum, Türk Bayrağı yerinde duruyor. Cumhurbaşkanı da makamında oturuyor. Ayrıca, neden Doğu ve Güneydoğu illerinde de bu mitingler yapılmadı? Oralarda da yapılsaydı ya.”

Alphan, Türkiye'nin Kuzey Irak'a askeri müdahalesiyle ilgili de, “Gerekirse girilsin. Her gün şehit haberleri geliyor. Ancak şuna dikkat etmek gerekir. Bu şehitler sınır dışında can vermiyor. Tunceli'de, Şırnak'ta, Siirt'te şehit olunuyor. Bu şehitlerin sınır ötesiyle hiçbir alakası yok. Sınırlarımız içinde bunlar yaşanıyor. Ayrıca, davul zurnayla Kuzey Irak'a operasyon olmaz” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ YAŞANANLARA TEPKİ

Son günlerdeki şehit cenazelerinin üzücü olduğunu, namazları kıldıran imamların bile tepkiye maruz kaldığını dile getiren Alphan, “Tepkilerini dile getirenler önceki aylardaki şehit cenazelerinde neredeydi? Önümüzde seçim var. Yaşananlar hep bunun yüzünden. Bir sürü terbiyesizlik, saygısızlık yapılıyor. Şehide bile saygı yok. Buradan tüm partilere sesleniyorum. Şehit kanları üzerinden siyaset yapıp meclise girsen ne olur” diyerek tepkisini dile getirdi.

33 ŞEHİDİN MEMLEKETİNDEN TOPRAK GETİRİLECEK

14 yıl önce memleketlerinde yaşanan olayda, usta birliklerine dağıtım olan silahsız, savunmasız, 18 ayrı ilden, 33 askerin şehit edildiğini ve o günden bu yana her yıl andıklarını vurgulayan Bingöl Şehit Aileleri Malülleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen ise şunları söyledi:

“PKK terör örgütünün yaptığı en büyük katliamlardan biri, 1993 yılında, Bingöl Elazığ karayolunda silahsız bir şekilde 33 erimizin şehit edildiği olaydır. Bingöl halkı tarihinin hiçbir döneminde PKK'nın yanında yer almamış, lehlerine kepenk kapatmamış, sokaklarda yürümemiştir. Bingöl halkının desteğini alamayan PKK terör örgütü, bu olayı, Bingöl sınırları içerisinde gerçekleştirerek, öç alma yoluna girmiştir. Bu kahraman askerlerimizin şehit edildiği yerde derneğimiz tarafından işadamı İsmet Mercan'ın destekleriyle 33 metrelik anıt bayrak ve temsili şehitlik yapılmaktadır. Bu anıt ve bayrak, Bingöl'de yapılacak terörü telin mitingiyle beraber açılacaktır. Vatanını, milletini, bayrağını seven herkesi Bingöl'e bekliyoruz.”

TÜM ŞEHİT AİLELERİNİ BEKLİYORUZ

Proje Koordinatörü Fazlı Taşkıran da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin belirlediği sporcuların, şehit askerlerin 18 ayrı memleketinden alacağı toprakları ve Türk Bayrakları'nı anıt şehitliğe getireceğini, ayrıca Anıtkabir'den alınacak 33 metrelik Türk Bayrağı'nın da Anıttepe'ye getirilip 30 Haziran günü şehitliğin hizmete açılacağını dile getirdi. Taşkıran, tüm şehit yakınlarını da illerine beklediklerini söyledi.

Bu arada, açıklamaya katılan, aralarında Bingöl'deki olayda şehit düşen Cavit Yaman'ın annesi Ayşe Yaman'ın da bulunduğu şehit ailelerinden bazılarının gözyaşlarını tutamayıp ağladıkları görüldü.



Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,253 µs