En Sıcak Konular

TBMM Başkanı Çiçek, Prag'da Türklerle bir araya geldi

20 Kasım 2011 21:37 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan Türklere seslenerek, ''Buraya milli takım olarak geldik. Biz Türkiye'de tartışırız, bu tartışmalar sizi olumsuz etkilemesin. Türkiye'nin çıkarı söz konusu olunca hep beraberiz'' dedi.



Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği'nde Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan Türklerin temsilcileriyle bir araya gelen çiçek, burada tek tek görüştüğü Türklerin sorunlarını dinledi.

Prag'da kuyumculuk yapan Candemir Koçak, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ''sosyalist fikirlere sahip olduğu'' gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden atıldığını belirterek, ''Şahsınızda tüm partilerimize teşekkür etmek istiyorum. Çıkardığınız kanunla emekli olmamızı sağladınız'' diye konuştu.

Koçak, pek çok subayın da eşlerinin başörtüsü takması nedeniyle ordudan atıldığını anlatarak, bazı arkadaşlarının işsiz kaldığını birisinin de intihar ettiğini söyledi.

Koçak dış Türklerle ilgili bir genel müdürlük oluşturulmasını da önemli bulduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Cihad Erginay da göreve 6 ay önce başladığını, burada yaşayan Türklerden büyük destek gördüklerini ve sık sık bir araya geldiklerini bildirdi.

-''Buraya milli takım olarak geldik''-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek vatandaşları dinledikten sonra yaptığı konuşmada, Çek Cumhuriyetine ilk defa bu düzeyde resmi ziyaret gerçekleştirildiğini kaydederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Bu ülkede yaşayan Türklere her türlü desteği vereceklerini belirten Çiçek, heyetinde bulunan AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekillerini tanıtarak, ''Buraya milli takım olarak geldik. başta vize olmak üzere karşılaştığınız sorunlara çözmek için gayret göstereceğiz'' diye konuştu.

Konuşmasını, ''Sizleri hep bir arada görmek istiyoruz'' sözleriyle sürdüren Çiçek, ''Sizler Türkiye'nin temsilcilerisiniz. Sizler burada kanunlara uygun yapacağınız işlerle Türkiye'yi temsil edeceksiniz. Burada bırakacağınız intibalar ve elde edeceğiniz başarılar gelecek kuşaklar için de önemli olacak'' ifadelerini kullandı. Siyasetçiler olarak yurt dışında yaşayan Türklerin her zaman yanında yer alacaklarını ifade eden Çiçek, iki ülke arasındaki mesafenin ne kadar yakın olduğunu anlattı.

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de tartışmalar olur. Biz kürsüye çıkıp konuşuruz, tartışırız. Bizim tartışmalarımızın sizi olumsuz etkilememesini hassaten rica ediyorum. Bizler zaman zaman kızarız, bağırırız ama Türkiye'nin çıkarı söz konusu olunca hep beraber hareket ederiz. Bu tartışmalardan olumsuz etkilenmeyin. Sizin sorunlarınızı bu ülkenin en üst düzey yönetimine ileteceğiz. Sıkıntılarınız, problemleriniz için elçiliklerimiz ve bizler her zaman yardıma hazırız.

Zararın neresinden dönersen kardır. Türkiye'de bazı şeyler keşke zamanında yapılsaydı ve sorunlar bugünlere gelmeseydi. Ama Türkiye zarardan dönmeye devam edecek. Bazı sorunların tekrar yaşanmaması için yeni bir anayasa hazırlıyoruz. Daha çağdaş ve demokrat bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.'' 

Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,165 µs