En Sıcak Konular

Demirtaş'tan teröristbaşı teklifi

20 Kasım 2011 14:58 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Kazlıçeşme meydanında düzenlenen mitingde KCK operasyonlarını protesto etti.

Öcalan lehine sloganların atıldığı ve posterlerin açıldığı mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan ve Kandil ile müzakerelerin yeniden başlamasını istedi.

BDP’lilerin ve bazı sivil toplum örgütlerinin katıldığı Kazlıçeşme’deki miting öncesi polis geniş güvenlik önlemi aldı. Alana girişte katılımcıların üstü arandı ve miting alanına alındı. BDP’li vekiller gelmeden önce alanda Öcalan lehine sloganlar atılarak, pankart ve posterler açıldı. Daha sonra KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan şahısların isimleri okundu.

Mitingde konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in son açıklamalarını eleştirdi. Türkiye’deki bütün olumsuzlukların faturasının kendilerine çıkarılmaya çalışıldığını iddia eden Demirtaş, “Bizler daha fazla birbirimize, partililerimize sahip çıkacağız. Bugünkü engellemelerin bütün bu operasyonların, sindirme, baskı politikalarının en büyük nedeni; halkı sessiz soluksuz bırakmaktadır. Çünkü yeni bir anayasa tartışılıyor. Kürtlerin, Alevilerin öğrencilerin sesi çıkmasın isteniyor. İstediğimiz anayasayı yapalım diyorlar.” diye konuştu.

KCK operasyonları kapsamında tutuklananların demokratik siyaset yaptıklarını savunan Demirtaş, “Asılsız suçlamaların en önemli gerekçilerinden biri siyaset akademileridir. Biz siyaset akademilerimizde her şeyi tartışırız. Orada kurbağaların sindirim sistemini tartışacak halimiz yok. Siyasete dair ne varsa özgürce orada tartışırız. KCK’yı da tartışırız sayın Öcalan’ı da tartışırız orada.” ifadelerini kullandı.

Akan kanın durması ve barışın sağlanması için mücadele ettiklerini söyleyen Demirtaş, “Bütün bu ifade ettiklerimizin barış süreci ile bağlantısı vardır. Biz demokratik siyaseti güçlendirerek barışı sağlamaya çalışıyoruz. Barışın önüne kapatmaya çalışıyorlar. Bu ülkede halen kan akıyor. Bu ülkede halen analar ağlıyor. Bu ülkenin dört bir tarafına cenazeler gidiyor. Bu bir barış yürüyüşüdür. Akan kanın durmasına yönelik ortaya koyduğumuz projeler tutarlıdır. Kürt sorunu siyasal sosyal kültürel bir sorundur. Ortadoğu’nun en büyük sorunudur. Bu sorunu değerlendirirken ciddi siyaset bekliyoruz.” diye konuştu.

Öcalan ile müzakerelerin yeniden başlamasını isteyen Demirtaş, “Biz karşılıklı ateşkesin olmasını istiyoruz. Karşılıklı silahların susmasını istiyoruz. Diyalogun müzakerelerin yeniden başlamasını istiyoruz. Bu tecride son verin, 'sayın Öcalan ve Kandil ile görüşmeyi başlatın' diyoruz. Gerçekten sonuç almak istiyorsanız. Bu görüşmeler kalıcı barışa ulaşsın istiyorsanız görüşmeleri İmralı’da yapmayın, sayın Öcalan’ı çıkarın, dışarıda yapın görüşmeleri.” şeklinde konuştu.

Demirtaş ayrıca, Dersim katliamıyla ilgili devletin arşivleri açmasını istedi.

cihan


Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs