En Sıcak Konular

Esad'dan tehdit gibi açıklama

20 Kasım 2011 11:28 tsi
Esad'dan tehdit gibi açıklama Esad, Arap Birliği'nin verdiği üç günlük sürenin bitiminde bakın neler söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yönetimine yönelik uluslararası baskı artarken, askeri bir operasyon konusunda uluslararası kamuoyuna yönelik tehdidini yineledi. Esad, "Suriye'ye yönelik askeri müdahale tüm bölgeyi etkileyecek birdepremetkisi yapar. Bundan tüm ülkeler etkilenir" dedi.

Beşar Esad, İngiliz Sunday Times gazetesinde yayınlanan mülakatında uluslararası kamuoyunu Suriye'ye yönelik askeri operasyondan kaçınmasını istedi. Esad daha önce yaptığı açıklamayı tekrarlayarak, "Suriye'ye karşı herhangi bir askeri operasyon Ortadoğu'da deprem etkisi yapar. Eğer mantıklı, akıllı ve gerçekçi iseler askeri operasyondan kaçınırlar. Çünkü sonuçları çok vahim olacak. Askeri operasyon tüm Ortadoğu'daki istikrarı sarsacak bundan tüm ülkeler etkilenecek" tehdidinde bulundu.

Suriye'ye yönelik baskıların artacağını ifade eden Esad, "Mücadelede devam edecek, Suriye üzerindeki baskılar artacak, ancak Suriye bu baskılara boyun eğmeyecek" diye konuştu. Çüzüm konusunda ise Esad, "Çüzümün bir tek yolu var. O da silahlı grupları aramak ve bu silahlı grupları komşu ülkelerinden silah geçişine engel olmaktır. Bozgunculuğu engellemek ve kanunları uygulamaktır" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki kriz 8 aylık süreyi geride bırakırken, ülkede akan kanın bir türlü durmaması ve Esad yönetiminin verdiği sözleri tutmaması uluslararası baskıları artırdı. AB ve ABD'nin aldığı çeşitli yaptırım kararlarının ardından son olarak Arap Birliği Suriye'nin üyeliğini askıya aldı.

Birlik, Esad yönetimine son olarak ülkede şiddetin sona ermesi için üç gün süre vermişti. Esad'in yaptığı açıklama Arap Birliği'nin verdiği üç günlük sürenin bitmesine denk gelmesi dikkat çekiyor.

cihan

Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs