En Sıcak Konular

Avrasya Birliği’nde hedef ortak para birimi

20 Kasım 2011 11:17 tsi
Avrasya Birliği’nde hedef ortak para birimi Avrasya Ekonomik Komisyonu'nun kurulması ile ilgili belgenin imzalanmasının ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, hedeflerinin ortak para birimi olduğunu açıkladı.

"İlk kez ortak ekonomik alanla ilgili kendimizi yeterli gördük. Şimdi de tek para birimi sorunu gündeme gelecek. Çok güçlü olan ruble dahil, hiçbir para birimi bunu karşılayamaz. Bu farklı bir isimde ve farklı bir kur olmalı" önerisini getiren Nazarbayev, üç ülkenin henüz para birimi ile ilgili konuyu müzakere etmediğini hatırlattı.

Entegrasyon sürecinin serbest ticaret bölgesi, ardından gümrük birliği ile güçlendirildiğini hatırlatan Nazarbayev, ekonomik birlikle ilgili sürecin sonunda ortak para biriminin de hedeflerinde olduğunu kaydetti.

Kazakistan'ın da Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğini gerçekleştirmesinin ardından DTÖ'ye gireceğini ifade eden Nazarbayev, "Rusya yüksek gümrük vergileri ile anlaşma sağlarsa bizim işimiz daha kolay olur. DTÖ'de yer alan Rusya'nın desteği bizim için önemli. Bir de tüm Avrupa ile ulaşımımızRusyaüzerinden" değerlendirmesinde bulundu. Kazak lider ülkesinin DTÖ üyeliği için 2012 sonunu hedef gösterdi.

Medvedev, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko ve Nazarbayev'le birlikte Moskova'nın gökdelen bölgesi Moscow City'de incelemelerde bulundu. 62. kattan kenti izleyen liderler birlikte yemek yedi. Medvedev Nazarbayev'le birlikte yeni açılan Bolşoy Tiyatrosu'nda Pyotr İlyiç Çaykovski'nin "Uyuyan Güzel" adlı balesini izledi.

Uyuyan Güzel dünyanın en ünlü baleleri arasında yer alıyor. İlk kez 1899'da sahnelenen bale, farklı versiyonları ile 550 kez seyirci ile buluştu.

cihan



Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,723 µs