En Sıcak Konular

Anketlere göre liderlerin son durumu!

12 Haziran 2007 11:27 tsi
Anketlere göre liderlerin son durumu! Seçime 40 gün kalırken halka 'en beğendiği lider' soruldu. Sağda birlik fiyaskosu Ağar ve Mumcu’nun imajını yerle bir etti. En beğenilen lider Erdoğan. İşte son anketteki oranlar:

SAĞDA birlik sürecinde yaşanan krizlerin, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan lideri Erkan Mumcu’nun vatandaş nezdindeki imajını sarstığı ortaya çıktı. Yapılan bir ankete göre, Ağar’ın beğenilme oranı 1.8’e, Mumcu’nun beğenilme oranı ise yüzde 1.5’lere indi. En beğenilen lider Başbakan Erdoğan...

Metrepol Şirketi tarafından yapılan kamuoyu yoklaması, anlaşmazlıkların yaşandığı Mayıs ayı sonunda gerçekleştirildi. Bin 619 kişiyle doğrudan görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada, seçmenlere en çok beğendikleri liderler soruldu.

Vatandaşların yüzde 22.5’i en beğendikleri lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak belirtti. Bunu yüzde 9.6 ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül izledi.

BAYKAL-SEZER YARIŞI

ARAŞTIRMA sonucuna göre vatandaşların yüzde 5.8’i CHP lideri Deniz Baykal’ı beğendiklerini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i beğendiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 4.6’da kaldı. MHP lideri Devlet Bahçeli’yi beğenenlerin oranı yüzde 4.4, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i beğenenlerin oranı ise yüzde 3.1.

GP lideri Cem Uzan’ın beğenilme oranı Ağar’la aynı çıktı. Ankete göre her iki liderin beğenilme oranı 1.8. Mumcu’nun beğenilme oranı ise yüzde 1.5. Böylece Mumcu’nun en az beğenilen lider olduğu ortaya çıktı.

Star



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs